Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Unge iværksættere klar med ny teknologi, der afslører forurenet drikkevand på få minutter

Tre ingeniørvenner har skabt et apparat, der reducerer processen med at med teste drikkevand for urenheder fra tre dage til få minutter. Fredag vandt de årets Green Tech Challenge.

Fredag vandt de tre iværksættere, Christian Bertelsen (tv.) Gustav Skands (mf.) og Frederik Aalund (th.), årets Green Tech Challenge med deres virksomhed SBT Aqua. Visionen og teknologien, der kan sikre renere drikkevand, vandt over 18 andre grønne iværksættere. Foto: Rasmus Bruun / Kemp & Kjær.

Tænk, hvis man ikke skulle tage en manuel prøve og analysere den i et laboratorium, hver gang drikkevandet skulle testes for bakterier. Tænk, hvis man kunne måle det på få øjeblikke og have resultaterne klar med det samme.

Den tanke har tre 27-årige ingeniører, Gustav Skands, Frederik Aalund og Christian Bertelsen, brugt til at udvikle et apparat, der reducerer processen fra dage til minutter. Apparatet kan via trådløse sensorer måle uorganiske partikler og bakterieindhold i vand i realtid, så man på et hvilket som helst tidspunkt kan se vandkvaliteten og ikke behøver at tage manuelle prøver...

BRANCHENYT
Læs også