Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Familier bag høreapparatkæmpe taber millioner på dansk satsning

Kæden af høreapparatforhandlere Din Hørespecialist har på fire år tabt 36 mio. kr., som Widex-familiernes pengetank er med til at dække. Direktør tror på bedre tider.

Høreapparater er en god forretning for de danske producenter Oticon, GN og Widex. Til gengæld kniber det med at tjene penge for forhandlerkæden Din Hørespecialist. Foto: Jens Dresling

Ejerfamilierne bag høreapparatvirksomheden Widex taber millioner på en ny dansk kæde.

Et nyt regnskab fra høreapparatkæden Din Hørespecialist viser således et underskud på 10 mio. kr. i 2015/16. Dermed har ejerne tabt samlet 36 mio. kr., siden virksomheden blev stiftet i 2012.

»Vi er selvfølgelig ikke stolte af resultatet og jagter naturligvis, at det bliver stærkt forbedret i løbet af ganske kort tid,« siger adm. direktør og medejer Michael Westermann.

Din Hørespecialist er en kæde bestående af 36 høreapparatforhandlere fordelt over hele landet.

Virksomheden er delvist ejet af T&W Holding, som er et investeringsselskab for familierne Tøpholm og Westermann, der tilsammen ejer den store danske producent af høreapparater Widex.

Ejerne af Din Hørespecialist må træde til med penge til selskabet, der har negativ egenkapital.

»Selskabets anpartshavere har indestået for at tilføre selskabet tilstrækkelig likviditet til at finansiere driften i de kommende 12 måneder,« fremgår det af regnskabet.

Medejeren T&W Holding har en egenkapital på 3,7 mia. kr.

Din Hørespecialist oplyser ikke omsætningen. Kæden sælger høreapparater fra Widex samt fra en anden af de store danske producenter, nemlig Oticon under Demant A/S .

Siden starten i 2012 har virksomheden åbnet en række nye forretninger, og det har krævet investeringer. Butiksåbningerne sker bl.a. gennem et såkaldt shop-in-shop koncept, hvor Din Hørespecialist har mindre afdelinger inden for hos optikerkæden Thiele.

Fakta: Sådan er Din Hørespecialist ejet
  • T&W Holding ejer mellem 33,34 og 49,99 pct. af Din Hørespecialist.
  • De resterende 50-66,65 pct. er ejet af selskabet Novatempus 2013.
  • Sidstnævnte er ejet ligeligt af to holdingselskaber, som tilhører hhv. Michael Westermann og Thomas Ochner, som er audiologisk direktør i Din Hørespecialist.

Virksomhedens ledelse forventer, at rækken af underskud snart stopper.

»Vi tror rigtig meget på vores forretning, og vi føler, at vi er på vej i den helt rigtige retning,« siger Michael Westermann, der tror på breakeven eller overskud i det nye regnskabsår.

»Vi regner med en snarlig turnaround,« siger han.

Michael Westermann er – efternavnet til trods – ikke en del af ejerkredsen bag Widex-familiernes selskab T&W Holding. Han er søn af den tidligere salgs- og marketingdirektør i Widex Tom Westermann, som er fætter til Widex-aktionærerne Søren og Anders Westermann.

Michael Westermann er også tidligere direktør for det danske salgsselskab i Widex. Han ejer en del af Din Hørespecialist gennem sit personlige selskab Mercury Holding.

BRANCHENYT
Læs også