Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

London kan blive ny base for SAS

Det er markant billigere at operere fra Storbritannien end fra Skandinavien, understreger SAS.

Fremover skal SAS måske lette fra egen base i London.
Foto: Jakob Jørgensen.

London kan blive ny base for SAS.

Flyselskabet har beregnet, at lønudgifterne til personale ansat i Storbritannien er op mod 40 pct. lavere end i Skandinavien. Det fremgår af den præsentation af regnskabet, som selskabet offentliggjorde på en konference med analytikere tirsdag formiddag.

Netop Storbritannien er et særdeles vigtigt marked for SAS. Det er selskabets største europæiske rute, men i de seneste år er konkurrencen blevet skærpet betydeligt.

Mellem Skandinavien og London er der 90 flyvninger om ugen, og konkurrencen er særlig hård i Danmark. Ikke mindre end fem forskellige flyselskaber flyver fra København til London, og det har presset priserne helt i bund. Ud over SAS er operatørerne Norwegien, British Airways, EasyJet og Ryanair.

Ved at etablere en base i London kan SAS vende flyvningerne, så flyene letter i London med lokalt ansat personale og efter en dags arbejde slutter i London.

»Hvis SAS skal have del i det voksende marked for fritidsrejsende, er vi nødt til at nedbringe omkostningerne, så det nærmer sig niveauet hos vore konkurrenterne,« siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Hvis SAS skal have del i det voksende marked for fritidsrejsende, er vi nødt til at nedbringe omkostningerne, så det nærmer sig niveauet hos vore konkurrenterne..

Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Derfor overvejer selskabet at ’vende’ flyvningerne mellem Storbritannien og Skandinavien, så flyvningerne starter fra en base i London med lokalt ansatte piloter og kabinepersonale.

SAS oplyser, at der kan blive tale om flere baser uden for Skandinavien, men selskabet understreger, at der ikke er truffet nogle beslutninger endnu.

Forude venter et større analysearbejde og vanskelige forhandlinger med de faglige organisationer, der vil kæmpe for at bevare arbejdspladserne i Skandinavien.

»Jeg kan ikke sige noget om, hvornår vi eventuelt vil kunne åbne vores første base uden for Skandinavien, men jeg håber, det kan gå forholdsvis hurtigt. Det afhænger af mange ting,« siger Rickard Gustafson.

BRANCHENYT
Læs også