Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

PKA poster flere penge i skandaleramt dækvirksomhed og forventer, at det bliver sidste gang

Tyske skattemyndigheder har givet grønt lys til en redningsplan, der skal polstre den skandaliserede dækvirksomhed Genan med 600 mio. kr. PKA-chef forventer, at det er sidste gang, pensionskassen kommer med nye penge.

Kollapset i Genan
Pensionskassen PKA skyder nu flere penge i Genan, som selskabet allerede har postet over en milliard kroner i. Foto: Mads Hansen

PKA, der varetager pensionsopsparinger for blandt andre sygeplejersker og socialrådgivere, åbner igen pengetanken og tilfører friske midler til den skandaleramte dækvirksomhed Genan.

Det sker som led i en redningsplan, der blev besluttet tidligere i år, men som har afventet en tilbagemelding fra skattemyndighederne i Tyskland, hvor Genan har tre fabrikker.

PKA og Genans bankforbindelser, der også bidrager til redningsplanen, ville sikre sig, at aktionen ikke fik uventede skattemæssige konsekvenser, og den forhindring er nu ryddet af vejen, oplyser bestyrelsesformand Peter Thorsen.

I den nærmeste fremtid vil virksomheden få en økonomisk håndsrækning, der skal forbedre egenkapitalen med omkring 600 mio. kr.

»Det er et ganske fint vendepunkt for virksomheden,« siger bestyrelsesformanden, der forventer, at Genan fremover vil være i stand til at tjene penge.

Redningspakken består af en gældsnedskrivning fra bankerne og et kapitalindskud fra PKA. Hverken Peter Thorsen eller PKA vil ud med, hvor mange penge PKA bidrager med.

Redningsplanen er nummer to, efter at PKA overtog Genan i kølvandet af en regnskabsskandale i 2014, da virksomhedens stifter og medejer, Bent A. Nielsen, blev presset ud og siden meldt til bagmandspolitiet.

Genan omdanner brugte dæk til gummigranulat og var frem til 2014 kendt som en dansk miljøsucces. En regnskabsskandale afslørede, at forretningen var en helt anden, end den gav sig ud for.

PKA vil heller ikke ud med, præcist hvor mange penge pensionskassen hidtil har skudt i Genan, men det er over 1 mia. kr. Til gengæld har PKA's investeringsdirektør, Michael Nellemann Pedersen, en klar forventning om, at redningsplan nummer to og også bliver den sidste.

»Hvis vi ikke kan skabe en bæredygtig virksomhed på dette grundlag, er det en helt ny situation. Det er klart min forventning, at vi ikke kommer med flere penge, men jeg kan jo ikke definitivt nægte, at det kan ske. Det kunne jo også være, at det kunne ske i en positiv situation, hvor der var nogle alliancemuligheder og yderligere ekspansionsmuligheder,« siger Michael Nellemann Pedersen.

Genan har i forvejen en negativ egenkapital på knap 270 mio. kr., og udover det rent kosmetiske i, at egenkapitalen nu bliver positiv, betyder den ekstra polstring ifølge Peter Thorsen også, at virksomheden får færre renteomkostninger.

BRANCHENYT
Læs også