Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medicinalindustrien og universiteter håber på ny viden om Alzheimers

Nyt internationalt samarbejde mellem nogle af verdens største medicinalselskaber, danske Lundbeck og en række akademiske institutioner skal give ny viden om den frygtede Alzheimers sygdom.

Lundbeck fokuserer på at udvikle lægemidler mod fire forskellige sygdomme. Det drejer sig om Alzheimers, depression, Parkinsons og skizofreni. Foto: Lundbeck.

Medicinalselskabet Lundbeck danner nu fælles front i kampen mod den frygtede sygdom Alzheimers sammen med store internationale medicinalselskaber som schweiziske Roche, amerikanske Eli Lilly og franske Sanofi. Det sker i et nyt projekt finansieret med lige over 130 mio. kr. af IMI, der er et partnerskab mellem EU og den europæiske lægemiddelindustriforening kaldet EFPIA.

»Vi er meget interesserede i Alzheimers. Der er forskellige måder at angribe sygdommen på, og dette er en måde, hvor man forsøger at angribe betændelsestilstanden i hjernen. Altså, om man kan modificerede den som en måde at behandle sygdommen på,« siger Jan Egebjerg, chef for neurodegeneration i ...

BRANCHENYT
Læs også