Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Digitalt morads og kaotisk styring bremser udviklingen af Danmarks smarte byer

Indsigt: Ambitionen om at skabe intelligente danske byer, der udnytter bunkevis af digitale data til at lette livet for borgere og virksomheder i f.eks. trafikken, hæmmes af en fuldstændig ukoordineret indsats. Sådan lyder kritikken fra flere sider. Erhvervsministeren erkender problemet og lover at sætte mere skub i 'smart cities' for at udnytte det enorme potentiale.

Det kræver data i gigantiske mængder at drive trafikken i en by som København. I praksis sker det fra trafiktårnet ved Dybbølsbro, hvor Vejdirektoratet, Københavns Kommune og Banedanmark kan styre meget af byens trafik gennem intelligente transportsystemer.
Foto: Stine Bidstrup.

Det har været en stille og rolig morgen. Om et kvarter er myldretrafikken blødt op, og ingen har endnu kontaktet Steffen Rasmussen. For lederen af Københavns kommunale beredskabsstyrke, der aktiveres ved oversvømmelser og større trafikuheld, er intet nyt godt nyt. I dette tilfælde betyder det nemlig, at bilisterne i Storkøbenhavn er nået gennem den blæsende og blygrå morgen uden alvorlige ulykker.

»I hvert fald ikke alvorlige nok til, at de har kontaktet mig,« siger han...

Læs også