Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Selvom terroren truer, er 92 pct. af betjentene i London stadig ubevæbnede

Briterne har indtil videre været gode til at standse terroristerne, før de angriber. Det skyldes blandt andet en stærk efterretningstjeneste og permanent grænsekontrol.

Briterne bruger ikke mange penge på at bevæbne bobbyerne, men har til gengæld været effektive til at få fat på potentielle terrorister, før det er nødvendigt at skyde. Politiet får hjælp af kilder i de etniske miljøer og forsøger aktivt at få flere betjente med etnisk baggrund. Foto: Sean Dempsey/AP

LONDON — Royalt interesserede turister kan ikke længere bruge tidspunkterne i deres guidebøger, hvis de vil se vagtskiftet ved Buckingham Palace. For det er rykket en halv time og finder for tiden udelukkende sted på fire faste dage i ugen. Det skyldes, at det er nødvendigt at spærre trafikerede gader omkring slottet helt af før vagtskiftet, så man ikke risikerer, at en terrorist i en lastbil kører ind i tilskuermængden.

Ændringen, som blev annonceret for få dage siden, er ét eksempel på de terrortilpasninger, der sker i London. Og da byens afgående politidirektør, Bernard Hogan-Howe, iklædt fuld uniform holder en afskedsseance for Jyllands-Posten og en større gruppe andre medier, fortæller han om flere ændringer:..

Læs også