Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

JP/Politikens Hus betaler 400 mio. kr. for 49,9 pct. og 0 bestyrelsesposter

Baggrund: JP/Politikens Hus havde sat snuden op efter at købe Dagbladet Børsen for 800 mio. kr. Men den plan kiksede, og nu har JP/Politikens Hus stillet sig tilfreds med det halve. For nu.

JP/Politikens Hus, der har hovedsæde på Rådhuspladsen i København, bliver kun et halvt Børsen rigere og får ikke som ønsket lov at købe hele erhvervsavisen af svenske Bonnier. Foto: Lars Krabbe

De helt brede colgate-smil var fremme, da JP/Politikens Hus i januar sidste år meldte ud, at det ville købe erhvervsmediet Børsen af svenske Bonnier.

800 mio. kr. havde adm. direktør Stig Ørskov hevet frem for at købe »en journalistisk perle«, der skulle styrke mediekoncernens position på markedet for erhvervsmedier og samtidig polstre ikke bare koncernen, men også det samlede danske mediemarked mod glubske giganter som Facebook og Google. Prisen havde »ikke været et issue«, lød det. Nu skulle handlen bare godkendes af konkurrencemyndighederne.

Det tog mere end et år at finde ud af, at man ikke kunne blive enige med myndighederne. Efter usædvanligt lange armlægninger har JP/Politikens Hus afmeldt fusionen og i stedet brugt 400 mio. kr. på en rolle som tavs minoritetsejer i Børsen...

BRANCHENYT
Læs også