Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan vil Dong tredoble sin størrelse til søs på under et årti

Dong Energy har sat en ambition om at have installeret 11-12 gigawatt havvind i 2025 og sidder med en god hånd i forhold til at leve op til ambitionen. Men energiselskabet skal rykke hurtigt.

Foto: Dong Energy

I sommeren 1991 begyndte det globale havvindmølleeventyr med opstillingen af 11 Bonus-møller på 450kW ud for Vindeby på Lolland. Hvor langt udviklingen siden er nået, afspejler Dong Energys målsætning frem mod 2025 ganske tydeligt: Energiselskabet vil have installeret mellem 11-12GW havvind i 2025 – hvilket svarer til, at der skal installeres mere end en halv Vindeby-park hver eneste dag de næste ni år.

Imidlertid betyder udviklingen også, at Dong ikke selv entydigt er herre over, om det kommer til at ske. Jo, foruden de allerede installerede 3,6GW er faste aftaler på de kommende omkring 3,4GW, der skal bestå af de britiske parker Burbo Bank 2, Race Bank, Walney 3+4, Hornsea 1 og de hollandske Borssele 1+2. Men størstedelen af de efterfølgende op mod 5GW afhænger af sejre i stadig mere konkurrenceprægede udbud...

Læs også