Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Michelin-guiden hædrer provinsen

Dækfirmaets restaurantguide har sat sig i bevægelse.

På Domestic i Aarhus fulgte man spændt med i offentliggørelsen af den nye Michelin-guide. Restauranten fik en stjerne. Foto: Casper Dalhoff

Den store historie om ”Michelin Guide Nordic Countries” er, at guiden nu faktisk er nordisk. Det begyndte med, at København var med i guiden ”Main Cities of Europe”, senere kom også Aarhus med i guiden til ”Nordic Cities” i 2015, men først nu synes inspektørerne fra den røde guide for alvor at have bevæget sig rundt i landet – og i Norden. Med Dill og Koks landede her de første Michelin-stjerner i hhv. Islands og Færøernes historie.

Samtidig faldt der for første gang nogensinde i Danmark to stjerner af til en restaurant uden for København. Ironisk nok var det Paul Cunningham og Henne Kirkeby Kro, der fik æren, ironisk, fordi Cunningham faktisk forlod København i den erklærede hensigt at stå af Michelin-ræset. Nu er ræset så kommet til ham og til Vestjylland, og det er gode nyheder for hele området, for Michelin-stjerner tiltrækker turister, ikke mindst de dedikerede restaurantgæster, gastronauter, der kan lide at rejse, og de vil næppe blive skuffede over den totaloplevelse, det er at besøge kroen med milliardæren Flemming Skouboe i baghånden. Det er en god idé at have milliardærer med, hvis man vil bedrive michelinstjerne-gastronomi; det ved også Geranium i Parken, der med Lars Seier som investor beholdt sine tre stjerner og dermed stadig fører an i det danske felt, som er førende i Norden...

Læs også