Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny WDH-topchef: Selvfølgelig er jeg både beæret og glad

46-årige Søren Nielsen har taget det sidste skridt op ad karrierestigen og bliver 1. april ny adm. direktør i høreapparatkoncernen William Demant.

46-årige Søren Nielsen ser både med glæde og stolthed frem mod at skulle blive adm. direktør i William Demant. Foto: Niels Hougaard.  Foto: Niels Hougaard

Han skal udfylde store sko, men man skal ikke forvente den store revolution i høreapparatkoncernen William Demant. Den 46-årige Søren Nielsen overtager om lidt mere end en måned jobbet som øverste chef, idet Niels Jacobsen efter 25 år på toppen har valgt at abdicere fra tronen.

Vi har jo set i andre virksomheder, at nok kan man blive udnævnt som vice adm. direktør, men så kan det gå galt alligevel. Hvad betyder det for dig at blive ny adm. direktør?

»Det glæder jeg mig selvfølgelig meget over, og jeg er både beæret og glad. Jeg glæder mig, og jeg har været i virksomheden i 22 år og har været med til at skabe mange af de resultater, vi allerede har skabt. Jeg er sikker på, at der stadig er masser af potentiale i denne virksomhed, og jeg glæder mig utrolig meget til jobbet, og jeg glæder mig meget til at lede virksomheden videre sammen med alle de gode medarbejdere,« siger Søren Nielsen til Finans.

Kåre Schultz, der i dag er adm. direktør i Lundbeck, blev for år tilbage udnævnt til vice adm. direktør i Novo Nordisk, men forlod jobbet, da det stod klart, at han ikke kunne få en garanti for, at at ville blive den mangeårige topchef Lars Rebien Sørensens efterfølger.

Det er forholdsvis store sko, du skal udfylde, eftersom Niels Jacobsen jo ikke er hr. hvem som helst. Hvad tænker du om det?

»Jeg kender Niels og arbejdet sammen med ham i 22 år. Vi har altid haft en tæt relation og arbejdet utrolig godt sammen. Vi er ikke ens på nogen måde. Der er masser af ting, vi tænker og gør ens, og så er der nogle ting, vi gør forskelligt. Jeg ser det som en meget naturlig forlængelse og fortsættelse, og jeg er sikker på, at det er en af grundene til, at jeg er blevet valgt – at det er en god kombination mellem kontinuitet og fornyelse,« siger Søren Nielsen.

Vi er fuld af mennesker, så det er ekstremt vigtigt at kunne lede andre mennesker, og det mener jeg, at jeg er god til.

Søren Nielsen, kommende adm. direktør i William Demant.

Hvor lang tid har du vidst, at det var sådan her, det ville ende?

»Det ved man ikke, før det sker. Det har aldrig været vigtigt for mig, hvad der sker om lidt. Jeg løser den opgave, som jeg er midt i. Nu er jeg så tilbudt at blive adm. direktør, og det er det, jeg arbejder videre med fra i dag af, selvom jeg først er det formelt den 1. april. Det ligger meget naturligt i forlængelse af det job, jeg har haft det seneste halvandet år,«

Vil man se nogle ændringer i den måde, du vil lede selskabet på kontra den måde, det er blevet ledet de sidste 25 år?

»Selskabet har jo også de sidste 25 år udviklet sig enormt. Vi startede for 25 år siden med omkring 1000 medarbejdere, og der er i dag 12000. Alting udvikler sig hele tiden. Det har det gjort de sidste 25 år, og det kommer det også til at gøre de næste 25 år,« siger Søren Nielsen og tilføjer:

»Så længe jeg er leder, så bliver det på den måde, jeg er leder og med den personlighed, jeg nu engang har. Sådan vil det altid være, men retningen og strategien er lagt og er fast, og vi ved, hvad vi skal. Vi skal bare have eksekveret på det.«

Hans ledelsesfilosofi er, at virksomheden er bygget op omkring en hel masse mennesker, der hver eneste dag yder en kæmpe indsats. Det centrale er bl.a., at William Demant ikke er hverken et stort produktionsapparat eller en stor maskine.

»Vi er fuld af mennesker, så det er ekstremt vigtigt at kunne lede andre mennesker, og det mener jeg, at jeg er god til,« siger Søren Nielsen.

Læs også