Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Obligationsejerne kan vælte J. Lauritzens bankpakke

To tredjedele af obligationsejerne skal stemme for, at tilbagebetalingen af deres lån bliver udskudt, ellers falder hele den nye refinansieringspakke for J. Lauritzen inkl. bankernes og Lauritzen Fondens støtte. ShippingWatch har interviewet CEO Mads Zacho om perspektiverne.

Foto: J. Lauritzen Arkivfoto: JP

De næste par uger bliver ganske afgørende for fremtiden for det gamle rederi J. Lauritzen. For selvom CEO Mads Zacho så sent som i går kunne indgå en ny aftale med stort set alle bankerne og samtidig sikrede sig opbakning fra ejeren, Lauritzen Fonden, så har obligationsejerne det afgørende ord for, om aftalen, som den ligger nu, bliver til noget.

For både bankerne og Fonden har allerede betinget sig, at obligationsejerne, altså ejerne af obligationslånet på 500 mio. norske kr., skal være med til den finansielle løsning, der skal sikre den fortsatte drift af rederiet. Obligationsejerne er blevet tilbudt en kontant udbetaling på 20 mio. dollars for samtidig at acceptere en udskydelse af lånet med fire år fra oktober i år til oktober 2021. Det svarer til 166 mio. norske kr. nu og her, og de penge kommer fra Lauritzen Fonden, som altså igen må til lommerne for at hjælpe det pressede rederi...

Læs også