Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny aktionær skal gøre Saxo Bank endnu mere global

Geely Group, som snart overtager Lars Seier Christensens aktier i Saxo Bank, skal hjælpe banken med at etablere sig på nye markeder, forklarer bankens topchef Kim Fournais.

Kim Fournais (tv.) beholder sine aktier i Saxo Bank, selvom kollega og ven Lars Seier Christensen har besluttet sig for at forlade virksomheden endeligt. Foto: Lars Krabbe. Foto: Lars Krabbe

Snart vil den kendte danske erhvervsmand Lars Seier Christensen være fortid i Saxo Bank. Det oplyste banken fredag i en pressemeddelelse.

Han har accepteret et købstilbud fra kinesiske Geely Group, der overtager hele erhvervsmandens aktiepost i banken – svarende til 25,71 pct.

»Jeg er utrolig stolt af Saxo Bank og bankens helt unikke og stærke position i den finansielle sektor. Jeg vil gerne sige dybfølt tak til de mange dygtige medarbejdere i Saxo Bank og min partner, Kim Fournais, for denne snart 25 år lange rejse,« udtaler Lars Seier Christensen, som selv var med til at stifte Saxo Bank, i pressemeddelelsen.

Kinesiske Geely Group, der både har opkøbt London Taxi Company og Volvo, får ros med på vejen af direktør og medejer af Saxo Bank, Kim Fournais.

»Alt, de har rørt ved, har de formået at vende rundt til nogle rigtig fine forretninger. Samtidig er de utrolig bredt tilstede i Kina, som er et område, hvor vi ser rigtig gode vækstmuligheder,« siger Kim Fournais til Finanswatch.

I skrivende stund beskæftiger Saxo Bank mere end 1.500 personer verden i byer som Singapore, Tokyo, Dubai, Zürich, Paris og London. Men netop Geely Groups kendskab til Kina ser Kim Fournais som en enestående mulighed for, at Saxo Bank kan finde stærkere fodfæste i Asien.

»Det er både regulatorisk, kulturelt, sprogmæssigt og i forhold til at finde talent. Der er mange punkter, hvor jeg mener, at de kan være yderst hjælpsomme. Det er især vigtigt i et land som Kina, som er så stort, at de kender til Kina på et helt andet plan, end vi nogensinde kommer til at gøre. Og som samtidig støtter op om den fælles vision og derfor også kan hjælpe os med at få en spændende forretningsmæssig fremtid i Kina,« lyder det fra Kim Fournais ifølge Finanswatch.

Geely group ender med at eje ca. 30 pct. af Saxo Bank, da en række mindre aktionærer sælger ud af deres beholdning for at supplere Lars Seier Christensens knap 26 pct. Købet skulle falde på plads i sidste kvartal i 2017.

Saxo Bank havde ved udgangen af 2016 et overskud på 302 mio. kr. efter skat.

BRANCHENYT
Læs også