Gammel Erhvervsservice
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den ene inflation falder mere, men den anden ...

Inflationen påvirker fortsat finansmarkedet usædvanligt meget og blot inden for de seneste par måneder har der været vigtige udviklinger men det har dog fået selv den tyske centralbank Bundesbank på banen

Normalt kører inflationen i den økonomiske baggrund, og et par gange om året konstaterer man at inflationen er passende. Vi er derfor opfostret med, at inflationen altid er der (Japan undtaget). I en periode har det nu været anderledes, men også forventningerne til inflationen ændres meget hurtigere end normalt. Ændringerne i inflationen betyder meget for, hvordan investorer og forbrugere forholder sig. Blot udviklingen de seneste par måneder gør teamet utroligt spændende igen.

Lad os helt konkret tage det der stadig er det bedste eksempel. Det er bevægelsen i den amerikanske 10-års rente siden januar. I starten af året forventede flertallet af analytikere, at renten på amerikanske 10-årige statsobligationer skulle være 3,60 pct. på nuværende tidspunkt. Men renten er nu på 2,25 pct., hvilket gør forventningen til årets største fejlskud i mine øjne (jeg havde heller ikke forventet, at renten skulle blive så lav). Den amerikanske 10-års rente måske er den mest betydningsfulde af alle renter, hvilket gør fejlskuddet til det økonomisk mest betydningsfulde. Den er ganske enkelt utroligt bestemmende for de globale kapitalbevægelser. Men hvorfor snublede forventningerne sådan i år, hvor alle ellers ramte rigtigt med de stigende aktiekurser?..

Læs også
Top job