Gammel Erhvervsservice
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pressens fejl gør skade

To sager har inden for de seneste uger vist, at journalister bør sætte sig ordentligt ind i en dom, inden de sætter sig ved tasterne. Konsekvenserne af at skrive artikler med gale budskaber kan have store konsekvenser for bl.a. de personer, som en retssag involverer.

I en sag fra Aarhus Havn, hvor ledende medarbejdere havde læst kranføreres sms-beskeder, formidlede pressen forkerte oplysninger fra Vestre Landsrets dom.

Retssalsjournalistik er som det meste anden journalistik ret vanskelig. Det er svært at dække et stofområde, der er relativt kompliceret, og det bliver ikke lettere af, at nyheden helst skal være skrevet og offentliggjort, før begivenheden finder sted – og kan det ikke være anderledes så dog, medens det sker. Nu. Lige nu i dette øjeblik!

Det er rigtigt – og vigtigt at huske – at det er menneskeligt at fejle, og det er også såre rigtigt, at gårsdagens aviser bliver brugt til at pakke fisk ind i. Imidlertid er der ofte mennesker af kød og blod, der er involveret i retssager enten som tiltalt, vidne eller forurettet, ligesom en forkert retsreportage kan bringe politikere i harnisk – ja, måske ligefrem op på gangeren og forsøge at spidde en vindmølle...

Læs også