Gammel Erhvervsservice
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kort nyt om skat: Fast driftssted og fraflyttere

Et udenlandsk selskab har ikke fast driftssted i Danmark som følge af et dansk datterselskabs oprettelse af et datacenter.

Et dansk datterselskabs oprettelse af et datacenter fører i en konkret sag ikke til, at moderselskabet har fast driftssted i Danmark. Foto: Google

Et spørgsmål til Skatterådet drejede sig om et udenlandsk selskab, som indirekte ejede alle aktier i et dansk selskab. Det danske datterselskab skulle eje og drive et datacenter med en række servere, som skulle anvendes til at hoste websteder for den udenlandske enhed. Det udenlandske selskab ønskede derfor Skatterådets svar på, om den fik fast driftssted i Danmark med den konsekvens, at den blev begrænset skattepligtig til landet.

Det var planen, at det danske selskab ville eje eller lease alle datacenterets servere. Desuden ville det være det danske selskabs egne medarbejdere, som skulle sørge for at drive og vedligeholde datacenteret. Det danske selskab ville derefter indgå en aftale med den koncernforbundne udenlandske enhed om at levere webkapacitet mod betaling på markedsvilkår. ..

Læs også