Gammel Erhvervsservice
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uber, Pokemon og Facebook får økonomerne til at rive sig i håret

Prisdannelsen på en voksende andel af forbruget er blevet væsentligt mere vilkårlig, bl.a. fordi en større andel af vestlige forbrugeres indkøb er digitale serviceydelser. Derfor bør de korte renter måske være højere, end de er i dag.

Man kan jo spørge sig selv, om det overhovedet kan betale sig at bruge tid på inflationen? Hvis man tager statistikken fra stort set ethvert vestligt land, er inflationen enten blevet til deflation eller i det mindste utrolig lav. Min konklusion er også fortsat den samme, for selv om råvarerne svinger i pris, resulterer det overordnet endnu ikke i inflation. Det vigtige i udsagnet er, at den inflation, som vi alle generelt ser på i finansmarkedet, er som beskrevet – meget lav eller negativ. Men svaret på det indledende spørgsmål er, at ja, jeg vurderer, at det kan betale sig at bruge tid på inflationen, for måske er den reelle inflation højere end den målte, som vi alle ser på.

Hvis man som investor bliver overbevist om, at den reelle inflation er højere end den målte inflation, vil jeg ikke opfordre til at trykke på ”salgsknappen” for hele obligationsbeholdningen. Årsagen er netop, at obligationsmarkedet i øjeblikket ikke tillægger inflation nogen betydning. Med et storudsalg af obligationsbeholdningen ville man dermed blot positionere sig forkert i forhold til resten af markedet, hvilket ikke er hensigtsmæssigt på kort sigt. På langt sigt vil en højere reel inflation dog have en enorm betydning for investorer, samt for en del virksomheder...

Læs også
Top job