Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Byboere får billigere bank

Byerne er fremtidens slagmark for bankerne. Beboerne her vil derfor få bedre vilkår i bankerne end folk i yderområderne.

Ejer du en lejlighed i Hovedstaden, vil du med stor sandsynlighed få billigere bankprodukter end folk i yderområderne. Foto: Lars Krabbe

Byboere kan glæde sig over, at bankerne vil koncentrere indsatsen om at vinde deres gunst. Det betyder, at de får en billigere bank end kunder i landets yderområder.

Realkreditkæmpen Nykredit præsenterer i 2015 et nyt kundeprogram. Herefter går selskabet i gang med målrettet at kapre kunder i storbyerne, hvor Danske Bank A/S , Nordea Bank AB og Jyske Bank A/S sidder på 75 pct. af kunderne.

»På den måde undgår vi at genere vores samarbejdspartnere i Totalkreditsamarbejdet – altså regional- og lokalbankerne,« siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit.

Det har altid været sådan, at det er bedst at købe en vare, hvor konkurrencen er hårdest, og det er den i byerne. Det gælder også for bankprodukter.

Lars Krull, forsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Det får flere eksperter til at vurdere, at byboerne kan se frem til billigere bankprodukter.

»Det har altid været sådan, at det er bedst at købe en vare, hvor konkurrencen er hårdest, og det er den i byerne. Det gælder også for bankprodukter,« siger Lars Krull, forsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Ifølge Mybanker.dk får kunder i byerne allerede billigere bankprodukter.

»Renten på andelsboliglån er et godt eksempel. Bankerne tilbyder væsentlig lavere renter til gode andelsboligforeninger i storbyerne i forhold til andelsboligforeninger i yderområderne,« siger John Norden, adm. direktør i Mybanker.dk.

Det er også afgørende, at væksten befinder sig i byerne.

»Det er i byerne, at boligpriserne stiger, så det er her, at bankerne kan hente volumen. Det betyder, at kunderne kan forhandle sig frem til billigere priser, fordi bankerne gerne vil have dem som helkunder. Der er ikke den samme konkurrence om bankkunden i yderområdet,” siger John Norden.

De tre store banker tager den øgede konkurrence fra Nykredit om bykunderne med ro.

Vi hilser altid konkurrence velkommen. Det er grundlæggende i kundernes interesse, fordi vi hver eneste dag skal være helt oppe på tæerne og gøre os fortjent til, at danskerne vælger os som bankforbindelse.

Thomas Mitchell, direktør for Danske Banks privatkundeafdeling.

»Vi arbejder hele tiden på, at forbedre vores services og produkter til kunderne, og her er konkurrencen med til at holde os skarpe. Det er kun sundt,« siger Peter Lybecker, adm. direktør i Nordea Bank Danmark.

Danske Bank synger samme sang.

»Vi ønsker ikke at kommentere på vores konkurrenter. Men vi hilser altid konkurrence velkommen. Det er grundlæggende i kundernes interesse, fordi vi hver eneste dag skal være helt oppe på tæerne og gøre os fortjent til, at danskerne vælger os som bankforbindelse,« siger Thomas Mitchell, direktør for Danske Banks privatkundeafdeling.


Jyske Bank ønsker ikke at kommentere Nykredits strategi.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

BRANCHENYT
Læs også