Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pensionskasser åbner for milliarder til små virksomheder

Store pensionsselskaber har nikket ja til at skyde milliarder i regeringens kommende vækstudspil, Dansk Vækstkapital II.

Landets store pensionskasser støtter  en Dansk Vækstkapital II, der skal sende milliarder ud i små og mellemstore virksomheder. Foto: Gregers Tycho

Flere store pensionskasser bakker nu op om en investeringsfond, der skal sende milliarder ud i små og mellemstore virksomheder. Dermed ser regeringen ud til at kunne opfylde sit løfte fra vækstpakken i juni 2014 om at etablere en ny halvoffentlig vækstfond i form af Dansk Vækstkapital II.

Pensionsdirektørerne er indkaldt til møde i marts, hvor detaljerne skal forhandles på plads. Men regeringen har allerede fået den opbakning, som de har brug for. Det bekræfter Sampensions adm. direktør Hasse Jørgensen.

»Hvis man sidder i Erhvervs- og Vækstministeriet med en opfattelse af, at de penge skal man nok få, så kan jeg godt forstå det, for det er den tilkendegivelse, der er blevet givet fra selskaberne,« siger Hasse Jørgensen, der også er næstformand i Forsikring & Pension.

Der er endnu intet på papir, men Hasse Jørgensen ser positivt på at levere friske milliarder, hvis de kobles med en delvis statslig garanti, som det var tilfældet med den første fond, Dansk Vækstkapital I, fra 2011.

Hvis man sidder i Erhvervs- og Vækstministeriet med en opfattelse af, at de penge skal man nok få, så kan jeg godt forstå det, for det er den tilkendegivelse, der er blevet givet fra selskaberne

Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension

Også ATP, PKA og Danica Pension bakker op om den nye fond. Flere lægger dog vægt på, at pengene skal ende hos de helt små vækstvirksomheder, som bakser med at hente kapital andre steder fra.

»Vi er positivt indstillet over for Dansk Vækstkapital II. Det er primært fordi vi kan se, at det kan bidrage til det spirende opsving, som vi kan se konturerne af i Danmark,« siger Jacob Aarup-Andersen, finansdirektør i Danica.

Opbakningen kommer på trods af, at flere pensionsselskaber følte sig presset af politikerne til at skyde penge i den første fond. Derfor er der ifølge Finans' kilder denne gang lagt op til en frivillig ordning, hvor pensionsselskaberne selv afgør, om de vil være med. Planen er at rejse en fond på 3-4 mia. kr.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ønsker ikke at kommentere planerne for Dansk Vækstkapital II. I Venstre mener erhvervsordfører Kim Andersen dog, at regeringen bør skynde sig.

»Vi har i den grad efterlyst vækstinitiativer fra regeringen, og statsministeren annoncerede det selv i sin nytårstale. Nu må vi se, hvad det bliver til,« siger Kim Andersen.

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

BRANCHENYT
Læs også