Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Selskabstømmer fik 3,5 år mere bag tremmer

En ansøgning om gældssanering afdækkede Rolex-ure, malerier og en ejendom i Sydfrankrig. Nu får selsskabstømmeren Bjørn Stiedl lagt 3,5 år oven i sin dom fra 2009.

Foto: Mik Eskestad

Selskabstømmeren Bjørn Stiedl ville gældssaneres og ud af sin milliongæld til staten. Nu har han i stedet for fået lagt 3,5 år oven i den oprindelige dom på seks års fængsel for selskabstømning, som han fik i 2009.

Bjørn Stiedl får samtidig konfiskeret sin ejendom i Frankrig samt indbo, kunst og elektronik.

Retten i Lyngby har ved en kulørt retssag om bl.a. Rolex-ure, malerier og en ejendom i Sydfrankrig idømt 54-årige Bjørn Stiedl yderligere 3,5 års fængsel for groft skyldnersvig.

Sagen tog sin begyndelse, da Bjørn Stiedl i 2012 sendte en ansøgning fra fængslet om gældssanering. Han skylder staten knap 82 mio. kroner efter den oprindelige dom. Bjørn Stiedl hævdede i sin ansøgning, at han kun havde 30.000 kroner på en bankbog, men i stedet for gældseftergivelse i millionklassen skaffede ansøgningen ham endnu engang Bagmandspolitiet på halsen.

I samarbejde med myndighederne i Schweiz, Luxembourg og Liechtenstein søgte Bagmandspolitiet efter penge på Bjørn Stiedls konti i de tre lande, og det lykkedes også for Bagmandspolitiet at få tømt en lejelejlighed i Barcelona for værdier.

Bagmandspolitiet beslaglagde blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i lejligheden i Barcelona.

Bjørn Stiedl dækkede ifølge anklagemyndigheden også over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 mio. kroner.

Under hele retssagen har Bjørn Stiedl nægtet sig skyldig og hævdet, at værdierne var ejet af selskaber og fonde og ikke at ham personligt. Mens Bagmandspolitiets påstand har været, at Bjørn Stiedl forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne i fonde rundt om i Europa, eksempelvis fonden Stiedl Stiftung.

Bjørn Stiedl har nu været i myndighedernes søgelys i mere end 15 år. I 1999 blev han idømt syv års fængsel for selskabstømning ved byretten. Han ankede og flyttede til England. Her fik han endnu en dom for selskabstømning og blev udvist efter et par års fængsel.

I 2009 stadfæstede landsretten den oprindelige dom fra byretten, men straffen blev nedsat til seks års fængsel.

BRANCHENYT
Læs også