Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

PFA på kunderov i det lukkede pensionsmarked

PFA snupper privatansatte og selvstændige fysioterapeuter fra pensionskassen PKA.

Landets største kommercielle pensionsselskab PFA har kapret en gruppe af selvstændige og privatansatte fysioterapeuter primært fra pensionskassen PKA. Dermed går PFA på rov i den lukkede del af det danske pensionsmarked.

Aftalen med fysioterapeuterne er i sig selv en mindre aftale, men den er opsigtsvækkende, fordi fysioterapeuterne dermed bryder med den fastlåste tradition om, at fagforeningernes medlemmer konsekvent har pensionsopsparingen i fagforeningernes egne pensionskasser.

»Strategisk er det en vigtig aftale for PFA. Det handler om at se nogle vækstområder og få lavet nogle aftaler inden for det område,« siger Lars Ellehave-Andersen, koncerndirektør i PFA.

Fagforbundet Danske Fysioterapeuter har alene flyttet medlemmer, som er selvstændige, eller som arbejder i private virksomheder. 2000 skifter med det samme, og yderligere 2500 har mulighed for at følge trop. De offentligt ansatte fysioterapeuter bliver i PKA.

»PKA er en fantastisk pensionskasse på det offentlige område, men det tilbud, som vi har brug for at skrue sammen til vores private medlemmer er simpelthen anderledes. Vi har skullet finde et tilbud til det, de efterspørger, og der er valget faldet på PFA,« siger Formanden for Danske Fysioterapeuter Tina Lambrecht.

De har ikke følt, at vores produkter passede til de selvstændige. Det må vi notere os, og det vil vi fremover gøre noget ved

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA

I PFA har Lars Ellehave-Andersen fået blod på tanden.

»Jeg tror, at vi vil se flere og flere job i den private sundhedssektor. Der er en sundhedsbølge, som kommer til at rulle ind over os, og det vil skabe flere job i den private sundhedssektor. Derfor er det selvfølgelig interessant for os at komme ind på det område,« siger Lars Ellehave-Andersen.

Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i PKA, ærgrer sig over tabet af de privatansatte fysioterapeuter, og han vil gøre alt for at forhindre, at flere fra den private sundhedssektor smutter til PFA eller andre kommercielle pensionsselskaber. Derfor vil PKA nu udvikle et bedre tilbud til selvstændige og privatansatte.

»De har ikke følt, at vores produkter passede til de selvstændige. Det må vi notere os, og det vil vi fremover gøre noget ved,« siger Peter Damgaard Jensen.

Han erkender, at der fremover kan blive mere kamp om de selvstændige og privatansatte medlemmer, men han frygter ikke, at dem, der er ansat på offentlige overenskomster, følger trop.

»Vi skal sørge for, at den problemstilling ikke opstår. Det er min opgave, at PKA kan levere et konkurrencedygtigt pensionsprodukt til de kunder, som vi har både med hensyn til produkt, afkast og pris, og det mener jeg, at vi kan,« siger Peter Damgaard Jensen.

 Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

BRANCHENYT
Læs også