Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Kvinder snyder sig selv for millioner

Kvinder kan spare et trecifret millionbeløb ved at forhandle deres bankvilkår, men det sker stort set ikke, påpeger Mybanker. Nordea bekræfter, at kvinder snyder sig selv.

Det er dyrt for kvinder, at de ikke orker at bruge tid på at sikre sig de bedste vilkår i banken, påpeger Mybanker. Foto: Nima Stock

En stor del af de 840.000 kvinder, der hverken er gift eller i et parforhold, snyder sig selv for et trecifret millionbeløb hvert år.

Det fastslår Mybanker, som lever af at sammenligne bankforhold.

»De fleste kvinder er økonomiske analfabeter. De snyder sig selv, fordi de ikke interesserer sig for at sikre sig bedre vilkår i banken,« siger John Norden, partner i Mybanker.

Flere tusinde danskere har brugt Mybanker til at sammenligne vilkår og skifte bank, og det har sikret dem en besparelse på 11.000 kr. om året i snit. Mænd scorer i udpræget grad de gevinster, for kun hver fjerde af Mybankers brugere over 30 år er kvinde.

»Kvinder er ikke så villige til at forhandle med deres bank, og derfor bliver de lette ofre,« siger John Norden.

Ifølge Mybanker har en del af landets 840.000 enlige kvinder andelsboliglån, billån, forbrugslån eller andre lån som gør, at de burde forholde sig kritisk til deres bank, og selv med et forsigtigt skøn kan kvinderne ifølge Mybanker spare mere end 100 mio. kr. om året på deres bankforretninger.

»Det er ikke et problem for de kvinder, der lever sammen med en mand, som undersøger familiens bankforhold. Men for de enlige er det dyrt ikke at optimere bankvilkårene - og det er det selvfølgelig også for de mænd, som ikke ofrer tid på det,« siger John Norden.

Nordea bekræfter, at specielt kvinder snyder sig selv, fordi de ikke sikrer sig de bedste priser og renter i banken. Ifølge banken dokumenterer flere undersøgelser, at kvinder mest interesserer sig for hverdagsøkonomi som indkøb, børnenes behov, tøj og mad.

»Mere komplekse aftalevilkår som bankforhold får kvinder ikke gjort noget ved. Når kvinder vælger den del fra, snyder se sig selv, for der kan være rigtig mange penge at spare,« siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Ifølge banken får stadig flere kvinder en økonomi, som gør det ekstra relevant for dem at forholde sig kritisk til banken.

»Flere og flere kvinder har gode stillinger og tjener godt. Men kvinder tjener stadig mindst, og ikke mindst derfor er det vigtigt, at man får mest muligt ud af sine penge,« siger Ann Lehmann Erichsen.

BRANCHENYT
Læs også