Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank nærmer sig konkurrenterne

Danske Bank har forbedret sit image markant, og Nordea er løbet ind i problemer. Storbankerne er langsomt ved at bytte roller.

Det er Danske Banks mål at få det bedste image blandt de fem største banker, og den seneste imageundersøgelse fra Voxmeter viser, at det går den rigtige vej for de senere års mest udskældte bank. Foto: Jens Dresling

Efter flere år med banksektorens klart dårligste image har Danske Bank taget et spring opad og ligger nu midt i feltet. Samtidig er konkurrenten Nordea efter års medvind løbet ind i flere dårlige sager, som har givet voldsomme ridser i lakken.

Det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Voxmeter, der bygger på 65.000 kundeinterviews.

»Danske Banks positive udvikling begyndte så småt for to år siden, og det seneste halve år er det for alvor gået frem. Nordea har tidligere nydt godt af, at Danske Bank og Jyske Bank har fået megen dårlig omtale, men den er forstummet. I stedet er der kommet fokus på Nordea, som har haft en del dårlige sager de seneste 12 måneder,« siger Christian Stjer, direktør i Voxmeter.

I Voxmeters nye imageundersøgelse overhaler Danske Bank konkurrenten Nykredit og nærmer sig det anonyme midterfelt blandt de største banker.

»Jeg er utrolig glad for, at vi er på vej tilbage til en situation, hvor kunderne er langt mere tilfredse. Det er klart, at det ikke sker fra den ene dag til den anden, for vi har været ude i lidt af et stormvejr. Det er et langt, sejt træk,« siger Thomas Mitchell, privatkundedirektør i Danske Bank.

Artiklen fortsætter under grafikken...

Hvis danskerne skulle skifte bank, overvejer hver 10. at vælge Danske Bank, mens knap hver femte overvejer Nordea. For et år siden var Nordea på radaren hos hver fjerde. Selv om storbankerne langsomt nærmer sig hinanden, tør Danske Bank ikke spå om, hvornår den kan overhale ærkekonkurrenten.

»Det er svært at svare på, men der er ingen tvivl om, at vores ambition er at få det bedste image af de fem store banker, og det er glædeligt, at vi i denne måling har overhalet Nykredit,« siger Thomas Mitchell.

Nykredit ærgrer sig over tallene, som ifølge finansgiganten viser, at den har et stort arbejde foran sig med at udbrede kendskabet til dens nye bank for boligkunder.

I Nordea har man ikke ønsket at stille op til interview, men bankdirektør Torben Laustsen, der har ansvaret for privatkunder, oplyser i en skriftlig kommentar:

»Vi har i perioder i foråret døjet med for lange ventetider i telefonbanken Nordea 24/7 og udfordringer på IT-siden, og det kan være en del af forklaringen på, at vi ligger lidt lavere i undersøgelsen, end vi plejer.«

Arbejdernes Landsbank har ifølge undersøgelsen sektorens bedste image.

Læs også
Top job