Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny investeringsduo på plads i PFA

Henrik Nøhr Poulsen er hentet fra Industriens Pension for at blive ny aktiechef i PFA. Ny ansvarlig for obligationshandel bliver Christian Lindstrøm Lage.

Investeringschef i Industriens Pension Henrik Nøhr Poulsen skal overtage Jesper Langmacks job som aktiechef i PFA. Foto: Industriens Pension

Landets største pensionsselskab PFA har hyret det nye investeringsteam, der skal overtage efter guldfuglene Jesper Langmack og Poul Kobberup, der tidligere i år smuttede til ærkerivalen Danica. Valget er faldet på Henrik Nøhr Poulsen, der får ansvaret for aktierne, mens Christian Lindstrøm Lage skal styre obligationerne.

Henrik Nøhr Poulsen kommer fra en stilling som investeringschef i Industriens Pension, hvor han har været i 13 år. Christian Lindstrøm Lage er fundet i egne rækker. Begge får titel som direktør i PFA Asset Management. Desuden er der udnævnt en tredje direktør Rasmus Bessing, der får ansvaret for den mere administrative del i det, der hedder Back og Middle Office.

Med skiftet går Henrik Nøhr Poulsen fra en samlet pengekasse på 135 mia. kr. i Industriens Pension til ca. 400 mia. kr. i PFA. Det tiltaler den nye aktiechef.

»Når formuen er større, giver det bedre muligheder for at opbygge et større team og gøre nogle ting på egen hånd. Det gælder både inden for aktier, obligationer og mere direkte investeringer i infrastruktur og virksomheder, hvor man har flere muligheder som stor spiller,« siger Henrik Nøhr Poulsen.

Han træder ind i et selskab, der har for vane at ligge i top i afkastsammenligninger. Han frygter dog ikke at falde igennem i forhold til forgængerne.

»PFA har gjort det rigtig godt, men jeg kommer også selv fra et selskab, der har ligget i toppen over det lange sigt. Med mine 20 års erfaring og en masse kompetente medarbejdere i PFA er jeg overbevist om, at vi kan fortsætte med at levere solide afkast til PFA's kunder,« siger Henrik Nøhr Poulsen.

Henrik Nøhr Poulsen er ikke den eneste, der er hentet til PFA, siden Poul Kobberup og Jesper Langmack sagde farvel i april. PFA har også hentet AP Pensions investeringschef Erik Hallarth, som har fået titel som Chief Portfolio Manager. Desuden vil Henrik Nordestgaard, der de seneste år har været direktør hos Barclays Capital i London, slutte sig til PFA Asset Management om kort tid.

Henrik Nøhr Poulsen starter i PFA d. 1. december. Ind til da fortsætter han i Industriens Pension.

»Der er nok nogle ansvarsområder, som bliver taget fra mig, men der er stadig mange ting, jeg kan hjælpe med, så jeg passer loyalt mit job ind til 1. december,« siger Henrik Nøhr Poulsen.

BRANCHENYT
Læs også