Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Million-bytte fra gigantisk insidersag er fundet i dansk bank

En stor del af udbyttet fra omfattende hackingskandale er formentlig fundet på en dansk bankkonto.

Detektivarbejde fra Bagmandspolitiet og en dansk bank ligger bag beslaglæggelsen af en pæn del af udbyttet fra en opsigtsvækkende affære, der involverer både hacking og insiderhandel. Rent økonomisk er det en af de største sager nogensinde indenfor begge områder.

Det erfarer Finans.

Herhjemme er der tale om den største, enkelstående beslaglæggelse af midler, og Bagmandspolitiet, der ikke ønsker at bekræfte hvilket land eller hvilken sag, der er tale om, håber, at man fremover vil kunne trække på anerkendelsen for at have fundet i alt 82,5 mio. kr., når man henvender sig til landet i egne sager.

»Folk bliver selvfølgelig glade, når man selv både opdager pengene og agerer. Normalt handler man ud fra henvendelser fra andre lande, men i det her tilfælde er der tale om penge, de ikke selv har været opmærksomme på. Det giver positiv feedback, og giver mulighed for et bedre samarbejde, vi forhåbentlig kan udnytte en anden gang,« siger vicestatsadvokat Per Fiig.

De 82,5 mio. kr. stammer ifølge Finans' oplysninger fra en sag om hacking af over 150.000 pressemeddelelser fra store, børsnoterede amerikanske selskaber som Bank of America og Dreamworks til brug i insiderhandel, og trækker tråde fra en amerikanske stat New Jersey til Ukraine.

Over 20 personer er anklaget for henholdsvis at skabe og bruge den omfattende og meget professionelle hackertjeneste, der ifølge retsdokumenter kan have sendt vel over en halv milliard kr. i lommerne på bagmændene, der primært af er ukrainsk oprindelse, men som også opererede med base fra den rige Atlanta-forstad Alpharetta i sydstaten Georgia.

82,5 mio. kr. af de penge ser nu altså ud til at være fanget i Bagmandspolitiets net. Beslaglæggelsen er sket på baggrund af et tip fra bank, der formentlig via et automatisk overvågningssystem i august havde noteret sig, at en kunde var blevet involveret i den civilretlige del af sagen. Fra Bagmandspolitiet var man dog efterfølgende nødt til at slå fast, om der også var en kriminel dimension af affæren, inden man kunne gå ind.

Det står ikke klart hvilken bank, der har bragt sagen til myndighederne.

BRANCHENYT
Læs også