Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konkursbo retter gigantkrav mod Danske Bank

Pihl & Søns konkursbo har stævnet fire finansielle virksomheder for 329 mio. kr.

Danske Bank er sammen med tre forsikringsselskaber blevet stævnet for 329 mio. kr. Foto: Jens Dresling.

Danske Bank er sammen med tre finansielle parter løbet ind i et gigantkrav på 329 mio. kr.

Entreprenørvirksomheden Pihl & Søns konkursbo har stævnet Danske Bank, Tryg Forsikring, Atradius og Euler Hermes, fordi de fire finansielle virksomheder ifølge konkursboet uretmæssigt har sat sig på en stor del af værdierne i den fallerede byggevirksomhed.

»Det har ikke været muligt at forhandle et forlig på plads, og derfor stævnede vi i fredags de fire finansielle parter for 329 mio. kr.,« siger Henrik Sjørslev, der er partner i advokatfirmaet Lett og en af de tre kuratorer i Pihl & Søns konkursbo.

Om Pihl & Søn

I mange år en af landets største entreprenørvirksomheder.

Indtil 2012 med Søren Langvad som topchef. Han døde i december 2012 i en alder af 88 år.

Gik konkurs den 26. august 2013.

Kendt for byggerier som Operaen, Skuespilhuset og Storebæltsbroen, men havde også mange store projekter i udlandet, blandt andet i Sri Lanka og Panama.

Den kendte entreprenørvirksomhed, som bl.a. stod bag byggeriet af Operaen i København og Storebæltsbroen, gik konkurs i august 2013. Trekvart år tidligere - i december 2012 - fik de fire finansielle parter, som nu er blevet stævnet, virksomhedspant på 300 mio. kr. Det betyder, at de har sat sig på den største del af konkursboets aktiver på knap 500 mio. kr. Men såkaldte nærtstående parter må ikke tage pant i en virksomheds aktiver. Det er ifølge kuratorerne sket her, og kurator vurderer, at pantet kan omstødes.

»De finansielle kreditorer havde de facto overtaget ledelsesbeføjelser og indsat ledelsen i Pihl & Søn. Derudover havde de aftaler, som reelt gjorde, at de havde eller kunne få en stor ejerandel i Pihl & Søn,« påpeger Henrik Sjørslev.

Udover de 300 mio. kr. i virksomhedspant har de fire virksomheder ifølge kuratorerne modtaget betalinger på 26 mio. kr. kort før konkursen, som skal tilbageføres, og yderligere et pant i en ejendom på knap tre mio. kr. uretmæssigt.

Hverken Atradius, Euler Hermes eller Tryg vil kommentere sagen, men Tryg fastslår dog:

»Sagen får ikke regnskabsmæssige konsekvenser for os, da vi har lavet en genforsikringsaftale,« siger Kasper Riis, kommunikationschef i Tryg.

Danske Bank tager stævningen til efterretning.

»Vi har ikke været enige i kurators konklusioner, og derfor bliver det så retten, der må træffe en afgørelse,« siger underdirektør Ole Jørgensen fra Danske Bank.

Læs også