Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nu begynder det største slagsmål efter finanskrisen

Interview: Henrik Bjerre-Nielsen vil som frontfigur i statens oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, kradse 3,6 mia. kr. ind hos uforsvarlige bankbosser og revisionsfirmaer. Den største retssag begynder på mandag.

Direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet har kastet sig ud i retsopgør med ledelsen fra syv af de banker, der gik ned efter finanskrisen. Foto: Jens Henrik Daugaard.

Det er i virkeligheden ikke så kompliceret, hvis man spørger Henrik Bjerre-Nielsen. Han er topchef i Finansiel Stabilitet, som staten har sat til at rydde op i al den råddenskab, uduelighed og almindelig sort uheld, som siden 2008 har sendt 13 pengeinstitutter i dørken og til afvikling i skraldespandsselskabet.

Hvis hans team af advokater og rådgivere vurderer, at det er mest sandsynligt, at bankbosserne, bestyrelsesmedlemmerne eller talmagikerne i de døde bankers eksterne revisionsfirmaer bliver dømt, sætter han gang i en erstatningssag. Vurderer hans rådgivere omvendt, at det er mest sandsynligt, at en sag ender med en frifindelse, trækker han følehornene til sig...

BRANCHENYT
Læs også