Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Efter Totalkredits prisstigninger: Se Anders Dams reaktion

Jyske Bank vil i et brev gøre kunderne opmærksomme på, at de kan undgå prisstigningerne i Totalkredit ved at skifte til Jyske Bank og BRFkredit.

Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam. LADEFOGED JOACHIM

Mens Totalkredits kunder netop har modtaget et brev med besked om store prisstigninger, kan Jyske Banks kunder med et Totalkreditlån se frem til at modtage et brev med et anderledes positivt budskab.

I brevet, som Finans er i besiddelse af et udkast af, skriver banken under overskriften »Bliver dit boliglån dyrere på grund af en højere bidragssats«, at den ikke hæver priserne på bankboliglånene. Jyske Bank kan derfor »hjælpe med en billigere løsning.«

Banken understreger, at boliglånene formentlig er billigere end de flekslån – underforstået i Totalkredit – som kunderne har på nuværende tidspunkt.

En bankekspert kan godt forstå, at Jyske Bank sender sådan et brev til kunderne.

»Det er jo en typisk Anders Dam (Jyske Banks ordførende direktør, red.), det her. Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at han ville udnytte, at Totalkredit har hævet prisen så meget, som tilfældet er,« siger John Norden, partner og adm. direktør i Mybanker.dk.

Det begynder at lugte af konkurrence i sektoren.

John Norden, partner og adm. direktør i Mybanker.dk.

Der er stadig mange tusinde Jyske Bank-kunder, som har et lån i Totalkredit, selvom Jyske Bank købte BRFkredit for et par år siden, og banken derfor trådte ud af det såkaldte Totalkreditsamarbejde.

Det er disse kunder, som Anders Dam vil lokke til at opsige lånet i Totalkredit og optage et nyt i enten Jyske Bank eller BRFkredit.

»De her kunder føler sig jo voldsomt provokeret af prisstigningen i Totalkredit og kan meget vel være motiverede til at skifte til Jyske Bank. Og her står Anders Dam og venter med et yderst konkurrencedygtigt produkt,« siger John Norden.

Han glæder sig over, at konkurrencen tilsyneladende er ved at vinde indpas i realkreditsektoren.

»Det begynder at lugte af konkurrence i sektoren. Realkredit Danmark, Nordea Kredit og BRFkredit har ikke hævet priserne, som ellers er kutyme, når ét selskab gør det.  Jyske Banks bankboliglån øger også konkurrencen,« siger John Norden.

Med beslutningen om ikke at hæve priserne kan Jyske Bank prale med, at den på intet tidspunkt har bedt kunderne om at betale mere for deres bankboliglån, siden de vendte tilbage på produkthylden i 2008.

Jyske Bank har ikke ønsket at kommentere udkastet til kundebrevet, fordi banken offentliggør årsregnskabet for 2015 tirsdag.

Nykredit ønsker ikke at kommentere konkurrenternes breve eller produkter, men koncernchef Michael Rasmussen skriver i en mail:

»Man skal huske på, at det er en langsigtet beslutning at optage et boliglån. Mange betaler tilbage over 30 år. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Nykredit over tid vil være stærkt konkurrencedygtig,« skriver han.

BRANCHENYT
Læs også