Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danica bløder ledere i stor stil

Inden for godt to år er der skiftet ud på 66 pct. af de ledende stillinger i Danica Pension. Nu smutter kommunikationschef og cheføkonom Jens Christian Nielsen også.

Danicas cheføkonom Jens Christian Nielsen, stopper snart og skifter til Nordea Liv & Pension. Foto: Arkivfoto

Der er gang i svingdøren i det øverste ledelseslag i Danica Pension. Siden 1. januar 2014 er der eller er ved at blive skiftet ud blandt 25 ud af 38 ledelsesstillinger svarende til 66 pct. af stillingerne.

Det viser en gennemgang af selskabets organisationsdiagram.

Seneste skud på stammen over folk, der vender Danica ryggen, er selskabets mangeårige kommunikationschef og cheføkonom Jens Christian Nielsen, der skifter til konkurrenten Nordea Liv & Pension.                            

En ekspert ser de mange udskiftninger som et tegn på svaghed.

Det er ekstremt mange udskiftninger på kort tid.

Jørgen Svendsen, aktuar og pensionsrådgiver.

»Det er ekstremt mange udskiftninger på kort tid. I et pensionsselskab er det vigtigt med ro og kontinuitet, men Danicas ledelse har tilsyneladende haft et stærkt ønske om at sætte et helt nyt hold, fordi det gamle ikke fungerede optimalt,« siger Jørgen Svendsen, aktuar og pensionsrådgiver i konsulentvirksomheden AFPR.

Han vurderer, at Danica står stærkere i dag end for et par år siden.

»Der er mange dygtige folk blandt de nye, men hvis de skal lykkes, kræver det, at den øverste chef Per Klitgård giver dem frihed til at udføre deres arbejde. Hvis man spørger i SEB Pension, hvor han kommer fra, var der lidt for meget management by fear her,« siger Jørgen Svendsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Klitgård, men pressechef Mikkel Bro Petersen bekræfter den store udskiftning blandt lederne i selskabet.

»Det er rigtigt, at der har været nogle udskiftninger de senere år. Det hænger sammen med, at vi de sidste år har arbejdet målrettet med vores tilbud til kunderne. Det har krævet store ændringer af vores forretningsmodel og den måde, vi tænker på. Vi har også introduceret en ny investeringsstrategi. Det har krævet nogle ændringer på udvalgte poster,« siger han.

Det er udtryk for, at vi i 2013 iværksatte en ny strategi.

Mikkel Bro Petersen, pressechef i Danica Pension.

Han understreger, at de mange udskiftninger ikke er et problem for Danica.

»Det er ikke det, vi oplever. Det er udtryk for, at vi i 2013 iværksatte en ny strategi. Der har vi fået nye kompetencer ind. Samtidig har vi haft talenter, der er interessante for andre,« siger Mikkel Bro Petersen.

Danicas kommunikationschef og cheføkonom Jens Christian Nielsen ønsker ikke at bekræfte sit jobskifte over for Finans.

BRANCHENYT
Læs også