Serier

Hukommelsessvigt og kreative tiltag i sag om påstået underslæb

René Müller risikerer flere års fængsel, hvis han bliver erklæret skyldig.

Finanskrisen spøger stadig
På papiret tjente René Müller 55 mio. kr. på at eje denne strøgejendom i få dage. Men reelt var der tale om en del af en byttehandel, hvor et dusin ejendomme skiftede hænder til kunstigt opskruede priser.

Den krakkede pantebrevskonge René Müller stod onsdag tiltalt i Odense Byret for groft underslæb for 40 mio. kr. over for hedengangne Eik Bank. Banken meldte aldrig Müller til politiet. Anmeldelsen blev først indgivet at kammeradvokaten næsten to år efter banken var krakket og overtaget af Finansiel Stabilitet. Og da en forhenværende direktør for krakbanken onsdag mødte frem i retten, havde han tilsyneladende glemt stort set alt om bankens i offentligheden måske mest kendte kunde.

Strøgejendommen Amagertorv 29 har været nævnt i utallige indslag om finanskrisen. Efter en enkelt dags ejerskab tjente René Müller 55 mio. kr. på at videresælge den københavnske ejendom, som blandt andet husede Søstrene Grene. Men reelt indgik handlen i en kæde af økonomisk forbundne ejendomshandler, hvor ejendomme og låneengagementer blev byttet rundt mellem en lukket kreds af investorer, hvoraf stort set alle er gået konkurs i dag...

BRANCHENYT
Læs også