Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Forsikringer samlet hos ét selskab giver ikke den bedste pris

En samlerabat på dine forsikringer er langt fra en garanti for en egentlig besparelse til dig som forbruger.

Forsikringsselskaberne lokker dig til at samle dine forsikringer med rabatter. Men samlerabatterne er ikke nødvendigvis vejen til den billigste forsikring. Foto: Colourbox

Selvom du har alle dine forsikringer samlet ved det samme forsikringsselskab med en samlerabat på 10-15 pct., er det langt fra sikkert, at det er den billigste måde for dig at have forsikringer på.

På trods af at de fleste forsikringsselskaber giver en rabat – en såkaldt samlerabat - hvis du samler dine forsikringer, er det ofte billigere at sprede dem blandt forskellige forsikringsselskaber. Det viser en analyse af selskabernes priser fra prissammenligningssiden Samlino.dk. Her er det billigste faktisk, at vælge tre forskellige selskaber til henholdsvis indbo-, ulykke- og bilforsikring frem for at samle det hele ét sted.

»I den her analyse er der en relativt begrænset gevinst ved at sprede det ud over tre selskaber. I andre tilfælde er gevinsten større. En af hovedpointerne er, at der er forskel. Det er ikke sådan, at bare fordi du får samlerabat, får du også den bedste pris,« siger Kristian-Pitzner Jørgensen, der er direktør ved Samlino.dk.

I testen er det billigst at vælge en ulykkesforsikring hos Min Forsikring, en indboforsikring ved Alka og en bilforsikring ved Next Forsikring. Samlet er det 133 kr. billigere end at samle det hele ved Next, som samlet har den billigste pris.

Next er et 100 pct. internetbaseret forsikringsselskab, hvor man f.eks. ikke kan ringe og bestiller forsikringer. Ser vi bort fra Next, er der en besparelse på 521 kr. ved at sprede sine forsikringer frem for at samle dem.

Også Forbrugerrådet Tænk har kigget på, hvor god en forretning det egentlig er, når forsikringsselskaberne lokker med 10, 15 eller 20 pct. i samlerabat. Ud fra i alt 28 cases når forbrugerorganisationen samme konklusion som Samlino.dk. Det billigste er ofte at sammensætte sine forsikringer fra forskellige selskaber på trods af, at selskaberne lokker med samlerabatter.

»Vi ville undersøge, om der er hold i, at samlerabatter giver forbrugerne lavere priser. Det er der ikke. Det kan tvært imod betale sig at vælge to eller tre forsikringsselskaber. Undersøgelsen viser, at man aldrig skal lade sig forblænde af rabatter, og man skal aldrig tage det første og det bedste tilbud men i stedet undersøge prisen ved flere selskaber,« siger Lars Baadsgaard, der er testøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

BRANCHENYT
Læs også