Serier
BREAKING

Indsigt: Realkredittens habitklædte alfahanner slås som aldrig før

Stemningen blandt topfolkene i realkreditsektoren er historisk dårlig på grund af hård rivalisering mellem Nykredit og Jyske Banks BRFkredit. Hovedpersonerne står milevidt fra hinanden, og det har konsekvenser for arbejdet med en ny portal til sammenligning af priser på boliglån og svækker mulighederne forbrødring af branchens to interesseorganisationer.

Nykredits bidragsballade
Grafik: Thorgerd Broni

Mange troede ikke, at det kunne blive værre. Men de tog fejl. Den dårlige stemning i realkreditsektoren kulminerede ikke, da finanssektorens to daværende alfahanner Peter Straarup fra Danske Bank og Peter Engberg fra Nykredit i 2007 blev så uenige om nogle nye obligationer, at Peter Straarup meldte Danske Bank ud af Realkreditrådet og stiftede Realkreditforeningen sammen med Nordea.

Nu har nye topchefer i jakkesæt overtaget ringhjørnerne i realkredittens boksering i en endnu hårdere kamp, der kan få store konsekvenser for danskernes muligheder for at sammenligne priserne på sektorens bolig- og ejendomslån og for sektorens interesseorganisationer. Og som denne fortælling afdækker, er fjendskabet mellem aktørerne trukket så hårdt op, at nogle af dem ligefrem nægter at give hinanden hånd...

Læs også