Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nordea er på vej med stor organisationsændring – topstilling i Danmark nedlægges

David Hellemanns exit fra Nordea sættes i et nyt lys – hans gamle job nedlægges i en større organisationsændring, som Finans erfarer, at storbanken er på vej med i dag.

Ifølge Finans' oplysninger er Nordea på trapperne med store ændringer af organisationen. Foto: Torben Stroyer

Ifølge Finans’ oplysninger er Nordea på vej med en større ændring af organisationen, som betyder, at der møbleres godt og grundigt rundt på flere divisioner, ligesom en række chefer fremover skal regere over stærkt beskårne kongedømmer.

Banken har tidligere meddelt, at banklicenserne i Danmark, Norge og Finland opgives, så der fremover bliver en svensk bank med filialer i de andre nordiske lande. Nu tager Nordea ifølge Finans’ oplysninger det næste skridt ved at lave en ny organisation i banken.

Nordea ændrer organisationen
  • Nordea har i dag en stor retail-division, som ledes af Lennart Jacobsen og har Mads G. Jakobsen som nr. 2.
  • Den splittes op i to nye divisioner – en for privatkunder (household) og en for virksomhedskunder (corporate).
  • Samme opsplitning sker i de øvrige lande.
  • Det fører i sig selv til, at flere store chefstillinger nedlægges, mens mindre chefstillinger oprettes. Derudover gennemfører Nordea ifølge Finans’ oplysninger en større rokade på nøglepositioner i banken.
  • Divisionen wholesale (for store erhvervskunder) fortsætter

Den store retail-division splittes op i to enheder – en med fokus på privatkunder (household) og en med fokus på virksomheder (corporate). Ved siden af de divisioner fortsætter wholesale-divisionen for store erhvervskunder. De tre nye divisioner får landechefer i hver af de fire lande – Danmark, Sverige, Norge og Finland, som fremover skal referere til gruppeledelsen i Stockholm i Sverige. Dybest set er der tale om en kopi af Danske Banks organisation.

»Nordea har allerede besluttet at lave filialer af forretningen ud af Stockholm. Nu har de også besluttet at segmentere deres forretning. Retail splittes op i to divisioner ikke bare i Danmark, men i alle landene,« siger en kilde, som ønsker at være anonym.

Det vakte opsigt, da Finans i søndags kunne afsløre, at David Hellemann – som for nyligt forlod Nordea – fortsætter karrieren i Nykredit. Ifølge Finans’ oplysninger skylds hans pludselige exit fra storbanken, at hans gamle job som chef for hele retailafdelingen i Danmark nedlægges – fordi afdelingen deles op i to. Det vidste han, da han sagde farvel.

»Hans job ville blive mindre, og det synes han nok ikke så godt om,« siger en kilde med indsigt i Nordeas forhold.

Udover David Hellemann kan en række andre chefer i Nordea se frem til at få nye – og for fleres vedkommende mindre – ansvarsområder.

»Det her skaber en stor rokade på navnesiden. Der kommer et ramaskrig, når det offentliggøres,« siger en kilde, der ønsker at være anonym.

Ifølge Finans’ oplysninger var den nye struktur på dagsordenen på et bestyrelsesmøde i Nordea onsdag aften, og de ansatte ventes at blive orienteret senere i dag.

Nordeas presseafdeling oplyser, at den ikke har nogen kommentar. Det samme oplyser David Hellemann.

BRANCHENYT
Læs også