Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Historisk kundekapring: Pensionskasse stjæler fra Nordea Liv & Pension

Der bliver skrevet historie, når Sportmaster den 1. november flytter 1.000 medarbejderes pensionsopsparinger til pensionskassen Sampension.

Sportmasters ansatte skifter Nordea Liv & Pension ud med Sampension. Foto: Thomas Kienzle

For første gang nogensinde har en arbejdsmarkedspensionskasse kapret en stor virksomhedskunde fra de kommercielle pensionsselskaber.

Det er pensionskassen Sampension, der har vundet Sportmaster fra Nordea Liv & Pension. Opbruddet i pensionssektoren er ifølge en pensionsmægler historisk og kan føre til lavere omkostninger for danskere, der sparer op til alderdommen.

»Det er en gamechanger, at Sampension er begyndt at blande sig, når almindelige virksomheder sender deres ansattes pensionsopsparinger i udbud. Sampension er markant billigere i en direkte sammenligning med de kommercielle selskaber,« siger Jørgen Svendsen, aktuar og pensionsmægler i rådgivningsselskabet AFPR, der har rådgivet Sportmaster.

Pensionskasser
  • En pensionskasse – eksempelvis Sampension, Pensiondanmark, Pendam eller Industriens Pension – er oprettet efter overenskomst mellem arbejdsgivere og arbejdstagere.
  • Pensionskasserne er ofte tværgående. Det betyder, at de dækker en faggruppe på tværs af forskellige arbejdspladser.
  • Pensionkasser er kendetegnet ved, at de automatisk får kunder i en bestemt faggruppe. Social- og sundhedsassistenter organiseret i FOA sparer eksempelvis automatisk op i Pensam.
  • I en pensionskasse kaldes kunderne for medlemmer. De kan ikke umiddelbart flytte deres pensionsopsparing til en anden pensionskasse.

Han spår, at Sampension kan blive svær at komme udenom, når store og mellemstore danske virksomheder skal finde det bedste pensionsselskab til deres medarbejdere.

Medarbejderne har fået markedets pt. bedste ordning.

Chris Bigler, , finansdirektør i Sportmaster

»De fleste danskere har i dag moderne pensionsopsparinger uden tilknyttede garantier. Det betyder, at det er nemt at flytte pensionsselskab, og jeg tror, at mange vil se en fordel i at flytte til Sampension, fordi selskabet tilbyder det samme som andre pensionsselskaber, men til lavere priser,« siger Jørgen Svendsen.

Sportmaster er ikke i tvivl om, at Sampension var det rigtige selskab.

»Hos Sampension så vi den stærkeste kombination af et effektivt administrationssetup, en evne til at skabe attraktivt afkast og gode forsikringer. Derfor var valget let, og medarbejderne har fået markedets pt. bedste ordning,« siger Chris Bigler, finansdirektør i Sportmaster.

Pensionsselskaber
  • Et kommercielt pensionsselskab er en privat virksomhed. Mange af dem er ejet af banker eller organisationer.
  • De er kendetegnet ved, at de konkurrerer om kunderne, som ofte er virksomheder.
  • Her kan kunderne altså skifte pensionsselskab, hvis de er utilfredse med det eksisterende.
  • Det største kommercielle pensionsselskab herhjemme er PFA Pension. Herefter kommer Danica Pension og Nordea Liv & Pension.

Sampension har fået mod på mere.

»Vi deltager også i andre udbudsrunder, og jeg er fortrøstningsfuld i forhold til at tiltrække flere kunder, fordi vi i dag har en konkurrencedygtig kombination af produkter, service, rådgivning og priser,« siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Nordea Liv & Pension har ikke ønsket at kommentere tabet af Sportmaster som kunde. Pensionskasserne Pensiondanmark og Pensam oplyser, at de ikke har planer om at kopiere Sampensions indtog på det kommercielle marked.

Læs også
Top job