Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Analyse: Nykredit og danske banker kan komme i klemme i slutspillet om nye barske krav til bankerne

60 og 75 pct. Forskellen på de to tal skaber så stor international splid, at tidens væsentligste regelændring for banker og realkreditselskaber er udskudt på ubestemt tid. Den største frygt i Danmark er at blive overset, hvis der går storpolitik i de afgørende forhandlinger.

Hvis Basel-komitéen skærper kapitalkravene til banker og realkreditselskaber, kan det gøre det endnu dyrere for kunderne at optage lån. Foto: Ernst Van Norde.

Det var en stor overraskelse, da den magtfulde Basel-komité pludseligt den 3. januar udsatte offentliggørelsen af nye, internationale regler for, hvor mange penge banker og realkreditselskaber skal polstre sig med for at kunne stå imod tab.

De kommende såkaldte Basel IV-kapitalkrav får store konsekvenser for danske banker og ikke mindst realkreditselskaber, fordi der lægges op til at indføre en form for minimumsregler, som får størst betydning for udlån med lavest risiko. Det vil i praksis sige realkreditudlån, hvor tabene er lave og sikkerheden er stor - fordi der tages pant i boligen. I Danmark frygter Nykredit de kommende krav så meget, at koncernen allerede har hævet priserne og bebudet en børsnotering med direkte henvisning til dem...

BRANCHENYT
Læs også