Finans
0

Milliarderne strømmer ind til dansk investeringshus efter international topplacering

Maj Invest slår igennem som Europas næstbedste investeringshus på globale aktier over de seneste 10 år. Det vækker værdifuld opmærksomhed blandt udenlandske storkunder.

Kurt Kara (til højre) har siden 2005 stået i spidsen for investeringsfonden Maj Invest Value Aktier, der målt over 10 år er den næstbedste på globale aktier i hele Europa. Her ses han sammen med aktieanalytiker Mikkel Langmack. Foto: Stine Bidstrup

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

Store internationale investorer har fået øjnene op for det uafhængige danske investeringshus Maj Invest. Investeringsteamet bag fonden Maj Invest Value Aktier har over de seneste 10 år været Europas næstbedste til at investere i globale aktier, og det har fået institutionelle investorer fra hele verden til at kaste milliarder af kroner i armene på det danske investeringsteam.

Maj Invests adm. direktør, Jeppe Christiansen, er begejstret.

»Store pensionskasser og professionelle investorer rundt omkring i verden har opdaget os, fordi vi ligger så godt i de internationale sammenligninger. Det har givet os en række store internationale kunder især inden for det seneste halve år,« siger Jeppe Christiansen.

Maj Invest har leveret flotte resultater over rigtig mange år på globale aktier. Det gør dem til en af de bedste forvaltere i Europa på 10 års sigt.

Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker i Morningstar

Maj Invest offentliggør ikke tal for de enkelte investeringspuljer, men samlet set har investeringshuset fået et tocifret milliardbeløb ekstra under forvaltning i 2016, og størstedelen af pengene er ifølge Jeppe Christiansen blevet placeret i puljen med globale value-aktier.

»En track record på 10 år betyder rigtig meget. Der er flere meget store kunder, som har henvendt sig helt af sig selv. Hele puljen med globale aktier er nu pænt over 20 mia. kr.,« siger Jeppe Christiansen.

Ifølge analysehuset Morningstar er Maj Invest kun blevet overgået af den britiske investeringsvirksomhed Guinness Global Innovators, hvis produkter man ikke kan købe i Danmark.

Så meget har Maj Invest Value Aktier leveret
Siden Maj Invest Value Aktie blev etableret i december 2005, har fonden ifølge leveret:
  • Et samlet afkast på 177 pct. De sammenlignelige europæiske fonde har i gennemsnit haft et afkast på 72 pct. i samme periode.
  • Et gennemsnitligt årligt afkast på 9,63 pct. De sammenlignelige europæiske fonde har i gennemsnit haft et årligt afkast på 5 pct. i samme periode.
  • Et samlet afkast på 27.656 kr. De sammenlignelige europæiske fonde har i gennemsnit haft et afkast på 7.159 kr. i samme periode.

»Maj Invest har leveret flotte resultater over rigtig mange år på globale aktier. Det gør dem til en af de bedste forvaltere i Europa på 10 års sigt,« siger chefanalytiker i Morningstar Nikolaj Holdt Mikkelsen.


Aktiechef Kurt Kara fortæller om sin elendige start hos Maj Invest.

Morningstars tal viser, at Maj Invests fond har givet et gennemsnitlig årligt afkast på 9,63 pct. og dermed vekslet 10.000 kr. til 27.656 kr. siden fonden blev stiftet i december 2005. I samme periode har sammenlignelige europæiske fonde med globale aktier vekslet 10.000 kr. til 17.159 kr.

Professor på Aarhus Universitet Carsten Tanggaard kalder det et flot resultat, men understreger samtidig, at det er svært at afgøre, hvor meget der er held, og hvor meget der er dygtighed.

»Selv om de har klaret sig godt i 10 år, så er det ikke givet, at de vil klare sig godt i de næste 10 år. Det er vigtigt at huske på,« siger han.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også