Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Højtprofileret pensionsboss blev fyret i AP Pension og fik et stort gyldent håndtryk

Det blev udlagt som en frivillig opsigelse, da Søren Dal Thomsen i december pludseligt og højest overraskende forlod AP Pension.

Den tidligere adm. direktør i AP Pension blev ifølge Finans' kilder fyret. Her spejder han efter nyt arbejde. Foto: Ida Munch Foto: Ida Munch

Den officielle forklaring på, hvorfor landets 4. største kommercielle pensionsselskab, AP Pension, pludseligt skilte sig af med sin topchef i december sidste år, holder ikke vand.

Det oplyser flere kilder med indsigt i processen til Finans.

Blå bog
  • Søren Dal Thomsen, 46 år
  • HH, merkonom i finansiering og regnskab 1992
  • HD i finansiering 1993
  • Forskellige stillinger i Bikuben 1988-1993
  • Seniorporteføljemanager i SparInvest 1995
  • Fondschef i St. Frederikslund Group i 1999
  • Fondschef i AP Pension 2001
  • Investeringsdirektør i Sampension 2004
  • Direktør i AP Pension 2006
  • Adm. direktør i AP Pension 2010

Adm. dir. Søren Dal Thomsen forlod pludseligt - og til stor overraskelse for alle i pensionsbranchen - AP Pension den 7. december 2016.

Pensionsselskabets officielle forklaring var, at han selv havde sagt op, fordi han ønskede at søge nye udfordringer, efter at indholdet af topchefstillingen havde forandret sig meget over årene.

Men ifølge Finans' oplysninger blev Søren Dal Thomsen indkaldt til et møde med bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen, som fyrede ham på stedet. Med sig ud af døren fik Søren Dal Thomsen - som ikke har et andet job på hånden - et gyldent håndtryk på mere end 10 mio. kr.

Ifølge Finans' oplysninger var der i bestyrelsen tvivl om, hvorvidt Søren Dal Thomsen havde de rette ledelsesmæssige kompetencer til at fortsætte udviklingen af AP Pension.

Dertil kommer, at Søren Dal Thomsen ifølge Finans' oplysninger har lagt sig ud med dele af bestyrelsen i forhold til at foretage investeringer i landbruget.

AP Pension udspringer af andelsbevægelsen og har en stærk forankring i landbruget, men den nu tidligere topchef har ikke haft et lige så stort ønske om at foretage store investeringer i det økonomisk hårdt pressede erhverv, som dele af bestyrelsen har.

Formand Niels Dengsø Jensen er selv gårdejer, og han fastholder, at Søren Dal Thomsen sagde op helt frivilligt.

»Jeg synes, at vores pressemeddelelse beskriver rigtig godt, hvad der er foregået,« siger han med henvisning til AP Pensions officielle forklaring.

Niels Dengsø Jensen vil ikke forholde sig til Finans' oplysninger om, at Søren Dal Thomsen har fået et stort gyldent håndtryk - hvilket ikke er normalt, hvis man selv siger op.

»Det vil jeg ikke kommentere. Det kan du se, når vi en gang offentliggør regnskabet,« siger han.

Søren Dal Thomsen ønsker ikke at udtale sig, men henviser i stedet til bestyrelsesformanden.

BRANCHENYT
Læs også