Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Forstå ATP's regnskab på 2 minutter: Om Stendevad og formuen, der voksede med 136 mia. kr.

Overblik: ATP's formue voksede med 136 mia. kr. i de tre år og ni måneder, Carsten Stendevad var direktør i ATP. Nu har Christian Hyldahl taget over.

Christian Hyldahl tiltrådte som ATP-direktør ved årsskiftet. Han kommer fra en stilling som direktør for Nordea Asset Management.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Landets største pensionsselskab ATP kommer ud af 2016 med et minus på 600 mio. kr. Bag det røde tal gemmer der sig dog en historie om et ganske fornuftigt investeringsafkast og en befolkning, der bliver ældre og ældre. Finans giver dig overblikket over regnskabet.

Garantierne: ATP's fornemste opgave er at sikre, at der er penge nok til at kunne udbetale den pension, som man har lovet danskerne årtier frem i tiden. Det kan være lidt af en opgave i en tid, hvor markederne opfører sig usædvanligt. ATP kalder det afdækning, og øvelsen går ud på, at renteudsvingene ikke udhuler pensionerne. I 2015 steg værdierne af de garanterede pensioner med 55 mia. kr., men da ATP's forpligtigelser steg endnu mere, tabte ATP 4,1 mia. kr. på afdækningsforretningen...

Læs også