Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Når rådgiveren ikke skal handle i kundens interesse

Analyse: En ny regel skulle have trådt i kraft til april, der ville sikre pensionskunder, at investeringsrådgiveren handlede i deres bedste interesse. Den får Donald Trump med stor sandsynlighed sløjfet, og flere mener, at det er fornuftigt.

AP Photo/Jae C. Hong, File

NEW YORK - Når en børsmægler eller en investeringsrådgiver i en investeringsbank i USA skal rådgive en kunde om, hvordan hans eller hendes pensionsopsparing skal placeres, så skal han nødvendigvis ikke handle som en såkaldt ”betroet” part. Det vil sige, at rådgiveren behøver ikke handle i kundes bedste interesse, men blot leve op til, hvad der anses for en egnet rådgivning.

Det skulle der laves om på til april i en ny regel som en del af forbrugerbeskyttelseslovgivningen, der blev sat i værk efter finanskrisen. Men Donald Trump har tilbagekaldt den, og det får han sandsynligvis støtte til i Kongressen. Reglen vil nemlig skade investeringsbankernes indtjening og fratage kunderne friheden til at kunne investere sine penge i lige så risikofyldte investeringer, som de ville...

Læs også