Serier

Jonas, den ustoppelige

VEDHOLDENHED: Hans far lærte ham at tænke kritisk og selvstændigt, fra han var en lille dreng. En evne, som er så veludviklet, at Jonas Moll har det svært med autoriteter. Hvem siger, at de ved bedst?

Supertalenterne
Jonas Moll har altid klaret sig godt, og i sin universitetstid endda fantastisk. Foto: Cecile Smetan

Hvorfor krænger båden egentlig mere, når vi gør sådan her? Hvilken retning kommer vinden fra i dag – hvordan kan man se det, Jonas? Vi må hellere lige tage redningsvest på... ryste-ryste... ja, den sidder fint... den ryger ingen steder. Hvordan skulle vi egentlig gøre, hvis én af os røg overbord? Har du lyst til at styre lidt? Så skal vi holde den her kurs. Hans far pegede på en bøje langt ude i Roskilde Fjord. Den vuggede i det urolige vand og lignede en orange pinocchiokugle midt i alt det grå. Det ser meget fint ud. Du kan godt slippe grebet lidt. Nu må vi hellere begynde at vende om, inden de der regnskyer kommer tættere på, og vi bliver plaskvåde. 

Spørgsmål var der mange af, da Jonas Moll var dreng, og mindet om sejlturene med familien i glasfibersejlbåden på Roskilde Fjord fortæller en hel masse om, hvorfor han er den, han er i dag: En succesfuld 34-årig forsker ved Københavns Universitet, drevet af en evig nysgerrighed, en iver, en længsel, en videbegærlighed – kald det, hvad man vil – han er på en livslang rejse efter svar...

Læs også
Top job