Gammel Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Enlig far sår blyanter og høster millioner

Michael Stausholm gjorde det til en levevej at hindre ejere af østasiatiske tøjfabrikker i at udnytte arbejderne og ødelægge miljøet. Hjemvendt til Danmark måtte han balancere ansvaret som enlig forælder med drømmen om at skabe egen virksomhed. Opstarten var præget af tvivl og søvnløshed, men nu har han gjort en millionforretning ud af blyanter, der forvandler sig til f.eks. persille eller en solsikke efter endt brug.

Ejer og stifter af Sprout, Michael Stausholm, har en fortid i Sydøstasien, hvor han benyttede næsten agentagtige metoder for at tjekke arbejdsvilkår på tøjfabrikker på vegne af store tøjfirmaer. Foto: Niels Hougaard

Hen over sommeren 2013 vågnede Michael Stausholm ofte hjemme i huset i Næstved med hovedet fuldt af bekymringer.

Ville kunderne fra den ene dag til den anden stoppe med at købe hans blyanter med ender, der kunne spire og blive til krydderurter efter endt brug?Hvad hvis hans store satsning på bæredygtige produkter blev en fiasko, og det ville være svært at vende tilbage til sine – efter hans eget udsagn – fint lønnede, gamle arbejdsopgaver?Hvor længe kunne han holde til at være gået så langt ned i indtægt, som opstarten krævede?Kunne han håndtere både at være enlig forælder og en iværksætter, som var overordnet ansvarlig for produktion, pakning, salg og markedsføring af et produkt, som ingen tidligere havde forsøgt at udbrede til butikker og virksomheder?..

BRANCHENYT
Læs også