Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ledelse er et spørgsmål om tillid

Hvis ledere ikke har tillid til, hvad deres egen chef gør og siger, hvordan mon lederen så bliver opfattet af sine medarbejdere?

Tillid er et ord, et begreb og en følelse, som meget få kan have noget imod – måske undtagen, hvis vi sætter blind foran. Tillid er også en meget vigtig størrelse, når det gælder om at udøve ledelse, fordi hver gang, man som leder uddelegerer en opgave, sætter et projekt i gang eller lader være med at bede om Cc-mails fra sine medarbejdere, sker det ud fra en tillid til, at de pågældende medarbejdere påtager sig ansvaret, løser opgaverne og fortæller chefen, hvis ressourcer og deadlines ikke kan gå op.

Til gengæld kan ledere og ledelsers behov for at være fuldt informeret, styre detaljernes gang og måle på alt have negative konsekvenser. Selvom lederen uddelegerer ansvar med tillid, så kontrolleres der med mistillid, vil mange medarbejdere opleve. I dele af den offentlige sektor har det været så grelt, at der har været behov for en ”tillidsreform” drevet frem af nogle faggrupper og politikere. Gad vide, hvor langt de er med at reformere tilliden?..

BRANCHENYT
Læs også