Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Sandheden er, at det mange steder er et puslespil«

Interview: Der er fem kvinder på listen over de mest indflydeselsrige bestyrelsesposter herhjemme. Et lille skridt i den rigtige retning i et efterhånden komplekst spil om poster, mener Agnete Raaschou-Nielsen.

Med formands- og bestyrelsesposter i flere børsnoterede selskaber er Agnete Raaschou-Nielsen lige nu en af Danmarks mest markante erhvervspersoner og nummer ét på en opgørelse over landets mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlemmer, som Dansk Aktie Analyse har udarbejdet for Finans. Foto: Sofia Busk

Der skal både tages hensyn til køn, nationalitet, alder og kvalifikationer, når en bestyrelse skal sammensættes. Det gør det til noget af et puslespil, mener erhvervskvinde Agnete Raaschou-Nielsen, der selv sidder med ved bestyrelsesbordet i syv danske virksomheder.

På årets top 25 over indflydelsesrige bestyrelsesmedlemmer er der i år fem kvinder. Det er to mere end sidste år, og Agnete Raaschou-Nielsen, der selv topper listen med syv poster heraf to formandsposter, er den ene. Hun kalder det et lille skridt i den rigtige retning. ..

BRANCHENYT
Læs også