Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er Danmarks mest feterede topchef

De bliver kaldt en hellig treenighed. Lars Rebien Sørensen, Jørgen Vig Knudstorp og Nils Smedegaard Andersen blæser endnu engang deres topchef-kolleger af banen, når det gælder deres personlige brand.

Blandt disse mænd er Danmarks meste feterede topchef 2015

Han står urokkelig som nummer et, men kollegaerne i Lego og Mærsk ånder ham i nakken.

Novo-boss Lars Rebien Sørensen er for andet år i træk den mest populære og omtalte topchef herhjemme. Det viser den årlige analyse, CEO Superbrand, fra Infomedia.

Han havde aldrig genvundet CEO Superbrands uden at levere økonomiske resultater

Lasse Skjoldan, Infomedia

40 topchefer er vurderet af erhvervsjournalister og kommunikationsfolk samt på deres optræden i de seks største dagblade. Lars Rebien Sørensen lander et mulehår foran Jørgen Vig Knudstorp, Lego, og Nils Smedegaard Andersen fra A.P. Møller-Mærsk. De to bytter plads i årets analyse. 

»Lars Rebien havde virkelig medvind i 2015. Men han havde aldrig genvundet CEO Superbrands uden at levere økonomiske resultater, der imponerer analytikere, investorer og journalister,« sige Lasse Skjoldan, ansvarlig for analysen hos Infomedia.

Jesper Højbjerg Christensen, kommunikationsekspert og adjungeret professor ved CBS, mener, at de tre topchefer er stærke brands i kraft af deres præstationer frem for stærke politiske udtalelser eller optræden i tv-shows.

CEO Superbrands

Analysen består af to elementer, der giver den samlede placering:

Dels en medieanalyse, hvor 2966 artikler i seks dagblade er gennemgået i forhold til vinkling af topchefen.

Dels ud fra topchefernes omdømme bland 129 journalister og kommunikationsfolk

40 topchefer er udvalgt.

De kommer fra de 25 største selskaber og/eller C20-selskaber

Resten er valgt ud fra en kommunikationsfaglig interesse. Eksempelvis Anders Dam, Jyske Bank

Analysen kører på tredje år.

»Det er det lange seje træk i forretningen, der giver dem positionerne,« siger Jesper Højbjerg Christensen.

De tre topchefer har et stort hul ned til mellemgruppen og er selvskrevne til at ligge så suverænt i top, mener Reinholdt Schultz, adm. direktør i Mannov.

»Folk ved godt, at Nils Smedegaard Andersen er super dygtig, selv om A.P. Møller-Mærsk har haft problemer. Barcelona vinder heller ikke mesterskabet hvert år,« siger Reinholdt Schultz.

Hverken Jørgen Vig Knudstorp eller Lars Rebien Sørensen ønsker at kommentere listen. Nils Smedegaard skriver i en mail, at placeringen er naturlig som følge af interessen for koncernen ikke mindst i et svært år:

»Vi har bestræbt os på at være så åbne som muligt om udfordringerne og bidrage med indsigt i de globale markedsvilkår, som påvirker os«.

Vi har bestræbt os på at være så åbne som muligt

Nils Smedegaard Andersen, koncernchef, A.P. Møller-Mærsk

I bunden ligger B&O-topchef Tue Mantoni. Han er faldet fra en plads som nummer 30 sidste år. Træls, men ikke overraskende, lyder hans reaktion.

»Analysen reflekterer, at finanspressen primært fokuserer på vores kvartalsmeddelelser, som heller ikke har levet op til vores egne forventninger,« siger Tue Mantoni.

BRANCHENYT
Læs også