Gammel Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DSV-boss vælter Lars Rebien af tronen

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, detroniserer sidste års vinder, Lars Rebien Sørensen, og kan kalde sig for landets dygtigste direktør, mener en række af landets førende investorer.

Jens Bjørn Andersen er gået fra en syvendeplads til en førsteplads på årets liste over porteføljemanagernes favoritter. Foto: Stine Bidstrup

Han er langt mindre kendt i offentligheden end mange af sine direktørkolleger. Men spørger man investorerne, er han den bedste.

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, bliver kåret som landets dygtigste direktør og overgår dermed kendte navne som Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisk, Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk og Anders Runevad, Vestas på en liste over 50 topdirektører.

Det viser en årlig rundspørge blandt landets førende porteføljemanagere, som Dansk Aktie Analyse har foretaget for Finans.

»Opbakningen til Jens Bjørn Andersen er nærmest notorisk blandt porteføljemanagerne. Det handler selvfølgelig om, at DSV’s aktiekurs er steget markant, og at virksomheden klarer sig rigtig godt i en branche, der ikke har det let, når verdensøkonomien er presset,« mener Peter Falk-Sørensen, der er direktør i den uafhængige analysevirksomhed Dansk Aktie Analyse.

Porteføljemanagerne har vurderet direktørerne ud fra en række parametre som strategi, vækstorientering og ikke mindst troværdighed.

DSV har leveret kvartal efter kvartal. Der er en meget høj troværdighed i det, som Jens Bjørn Andersen siger, og man kan regne med, at det også er det, som sker,« siger Stig Frederiksen fra Nordea Markets.

Stig Frederiksen, analytiker, Nordea Markets

En af de analytikere, der dækker DSV tæt, påpeger, at Jens Bjørn Andersens popularitet i høj grad handler om, at man kan stole på ham.

»DSV har leveret kvartal efter kvartal. Der er en meget høj troværdighed i det, som Jens Bjørn Andersen siger, og man kan regne med, at det også er det, som sker,« siger Stig Frederiksen fra Nordea Markets.

Også Per Jørgensen, aktiechef hos den uafhængige formueforvalter Investering & Tryghed, er imponeret over de resultater, som DSV og Jens Bjørn Andersen har lagt for dagen, siden topchefen overtog tøjlerne i 2008.

»Jens Bjørn Andersen har efter finanskrisen forstået at tilpasse virksomheden, fået gjort virksomheden klar til at købe op i markedet, samtidig med at han hele tiden har forbedret kapitalstrukturen,« forklarer Per Jørgensen, der ikke selv har DSV-aktier i porteføljen.

Det er jo nogle mennesker, som har en indsigt i vores verden og virksomhed, der har givet deres besyv, og det gør mig da glad, at de på den måde blåstempler vores virksomhed.

Jens Bjørn Andersen, topchef, DSV

Hovedpersonen selv er glad for titlen som landets bedste direktør og for førstepladsen på porteføljemanagernes popularitetsliste.

»Det er jo nogle mennesker, som har en indsigt i vores verden og virksomhed, der har givet deres besyv med, og det gør mig glad, at de på den måde blåstempler vores virksomhed,« siger Jens Bjørn Andersen.

Læs også