Karriere
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bestyrelser mere åbne om fyringer: »Han har ikke levet op til firmaets værdier«

Berøringsangsten for at fortælle om, hvorfor en direktør måtte udskiftes, er blevet mindre. Det gavner arbejdsklimaet og giver medarbejderne energi, når bestyrelsesformanden melder klart og ærligt ud, vurderer en ekspert i ledelseskommunikation.

Steffen Lüders er chef for stakeholder relations og kommunikation i Novo A/S og Novo Nordisk Fonden, samt næstformand i Bestyrelsesforeningen. Foto: PR

Engang var tavshed eller uldne svar standard, når en topchef forsvandt fra den ene dag til den anden. Man ville ikke fremstå som en ledelse, der fejlansatte organisationens øverste chef, og man udsendte derfor begrundelser med formuleringer som »efter gensidig overenskomst«. Så var det op til medarbejdere og medier at gætte den reelle årsag til ophævelsen af samarbejdet.

I dag håndteres kommunikationen i reglen mere åbent og ærligt, når bestyrelsen – eller direktøren selv – finder, at tiden er inde til afsked, lyder det fra Steffen Lüders. Han er chef for stakeholder relations og kommunikation i Novo A/S og Novo Nordisk Fonden, samt næstformand i Bestyrelsesforeningen. ..

BRANCHENYT
Læs også