Tema
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danmark er lige så sårbar som før finanskrisen

Danmarks økonomi har det ikke et hak bedre end før finanskrisen ramte for seks år siden, konkluderer tænketanken Kraka i en ny rapport.

Finanskrisen spøger stadig
kraka Finans Grafik

Dansk økonomi er mindst lige så sårbar i dag, som før finanskrisen for seks år siden.

Det er den opsigtsvækkende konklusion i en ny rapport fra tænketanken Krakas Finanskrisekommission, der blev offentliggjort for kort tid siden. Kommissionen er ledet af de to tidligere overvismænd Peter Birch Sørensen og Torben Andersen.

Kommissionen påpeger bl.a., at eksplosionen af rentetilpasningslån siden 2007 vil gøre det endnu sværere for Nationalbanken at forsvare kronen i en ny krise. I finanssektoren har krav fra bl.a. EU heller ikke gjort bankerne bedre kapitaliserede end før krisen, og de er stort set ligeså afhængige af penge fra de internationale markeder, som frøs til is i 2008, mener kommissionen.

Med sin kritik lægger kommissionen sig i slipstrømmen på både Nationalbanken, de Økonomiske Vismænd og den Internationale Valutafond (IMF), som alle for nylig har argumenteret for bl.a. at stramme mere op på boligmarkedet.

Konklusionerne står dog i kontrast til regeringens egen opfattelse af situationen. Her er man godt tilfreds med indsatsen indtil videre.

BRANCHENYT
Læs også