Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

LO bekymret over fremtidig øst-indvandring

LO forventer på baggrund af begrænset vækst i Østeuropa, at der vil være flere end de 57.000 vestlige indvandrere i Danmark i 2030, som DREAM-modellen forventer. Det kræver øget fokus på social dumping, lyder det.

LO har kigget på vækstrater og velstandsniveau i de EU-lande, der er kommet ind i fællesskabet siden 2004, og på baggrund af det vurderer cheføkonom Jan Kæraa, at indvandringen vil stige, fordi borgerne fra øst vil søge samme velstand som dem i vest.    Foto: Stine Bidstrup

Det er svært at spå om fremtiden, men forventningerne om, at der vil være 57.000 flere vestlige indvandrere i Danmark i 2030 kommer næppe til at holde, mener LO. Det er den uafhængige institution Danish Rational Economic Agents Model, bedre kendt som DREAM, der i august nåede frem til det tal.

Men LO har kigget på vækstrater og velstandsniveau i de EU-lande, der er kommet ind i fællesskabet siden 2004, og på baggrund af det vurderer cheføkonom Jan Kæraa, at indvandringen vil stige, fordi borgerne fra øst vil søge samme velstand som dem i vest.   ..

Læs også
Top job