Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Glem turisterne og Suez-kanalen - her er Egyptens sande magtfaktor

Økonomisk set er Egypten en helt anden verden, end den vi kender fra Danmark. Landet er kæmpestort med 87 mio. indbyggere - og landets helt store magtfaktor er militæret, som ikke nøjes med klassiske militæropgaver, men er et helt samfund i sig selv.

Egypten er allermest kendt for sin historie og ikke mindst pyramiderne. I denne uge er det dog udvidelsen af Suez-kanalen, der får opmærksomheden - og om nogle år bliver den store historie måske, at Kairos tid som Egyptens hovedstad er passé.

SUEZ - Al opmærksomhed i Egypten går i denne uge i retning af udvidelsen af Suez-kanalen, men skal man følge det gamle råd om at følge pengene, så skal man i virkeligheden kigge i retning af landets militær.

Det er nemlig her, at det helt store skatkammer i Egyptens økonomi gemmer sig. Militæret i egyptisk regi er et samfund i sig selv og oven i købet hævet over resten af samfundet ved, at det ikke er underlagt nogen form for kontrol, og at offentligheden ikke har viden om, hvad det egentlig koster. Hvis det da koster, fordi det gennem alle sine aktiviteter faktisk siges at finansiere sig selv, eller i hvert fald tidligere har gjort det...

BRANCHENYT
Læs også