Gammel Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Japans befolkningstal falder som en sten – Europas falder næsten lige så hurtigt

Europas befolkning bliver hastigt mere og mere grå. Hvad det betyder for fremtiden, giver en tur til Japans spøgelsesbyer måske indsigt i. For her går befolkningsnedgangen kun endnu hurtigere.

Kinogawa-floden skærer byen over i to med tomme hoteller på hver sin side af slugten. Der er ingen penge til at rive dem ned, for de eneste gæster er fortidens spøgelser. Byens problemer skyldes i høj grad Japans hastigt faldende befolkningstal.  Foto: Thomas Høy Davidsen Et tomt lejlighedskompleks står ensomt og slidt hen i det centrale Kinogawa Onsen. Her boede engang familier med børn, nu er der kun rust og krager. Foto: Thomas Høy Davidsen Tomme, forladte hoteller står på rad og række blandt Kinogawa Onsens ellers smukke natur. Japans befolkning falder hastigt og landlige byer som denne er blandt de hårdest ramte.  Foto: Thomas Høy Davidsen

Kinogawa Onsen - Den lille by Kinogawa Onsen i det nordlige Japan ligger omgivet af smukke bjerge, der engang var aktive vulkaner. Vulkanerne er for længst gået i hi, men deres varme kilder bobler endnu frem fra undergrunden. Det har i tidligere tider gjort Kinogawa Onsen til et af Japans mest berømte kursteder.

Men det er efterhånden længe siden. Byens økonomi er udslukt som vulkanerne - og måske lige så permanent...

BRANCHENYT
Læs også